Anu Silfverberg

Anu Silfverberg on toimittaja, kirjailija ja kirjoituskouluttaja. Hän oli Long Playn toinen päätoimittaja. Aiemmin Silfverberg on työskennellyt Helsingin Sanomissa. Häneltä on ilmestynyt romaani Kung po, esseekokoelma Luonto pakastimessa, novellikokoelma He eivät olleet eläimiä sekä kirjoitusopas Sata sivua yhdessä kirjailija Elina Hirvosen kanssa. Toinen esseekokoelma Äitikortti ilmestyi helmikuussa 2013.

Hanna Nikkanen

Hanna Nikkanen

Hanna Nikkanen on Long Playn päätoimittaja. Hän on tutkiva toimittaja, joka kirjoittaa yritystoiminnasta, internetistä ja ympäristöstä. Hän on kirjoittanut viisi tietokirjaa ja saanut tutkivasta työstään mm. tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon. Nikkanen toimi Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessorina lukuvuonna 2016–2017.

Ilkka Karisto

Ilkka Karisto on Long Playn toimitussihteeri ja toimittaja, joka on erikoistunut reportaaseihin ja laajoihin ilmiöjuttuihin. Hän on päätoimittanut Noste-lehteä ja työskennellyt Imagessa ja Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä sekä kirjoittanut vapaana toimittajana matkailulehti Mondoon pitkiä reportaaseja mm. Amazonilta ja Afrikan maista.

Ilkka Pernu

Ilkka Pernu on pitkään ja tarinalliseen kirjoittamiseen erikoistunut vapaa toimittaja. Hän on kirjoittanut laajoja henkilökuvia, reportaaseja, ilmiöjuttuja ja muita feature-tekstejä esimerkiksi Imageen, Mondoon, Oliviaan ja Journalistiin. Nykyään hän myös opettaa tarinallista kirjoittamista. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Aamulehdessä ja Taloussanomissa.

Johanna Vehkoo

Johanna Vehkoo on toimittaja ja tietokirjailija. Hän on kirjoittanut journalismin tulevaisuutta käsittelevän kirjan Painokoneet seis! (Teos 2011) ja reportaasiteoksen Autiopaikoilla – Tutkimusmatkoja tulevaisuuden raunioille (Teos 2016). Viime aikoina hän on erikoistunut faktantarkistukseen ja nettihuijauksiin. Johanna oli Long Playn ensimmäinen päätoimittaja.

Podcast

Podcast

Long Playn radio-ohjelmassa pureudutaan olennaisiin aiheisiin ja puhutaan siitä, millä on väliä. Ohjelmat suorana Radio Helsingin taajuudella joka toinen torstai klo 13-14 ja podcasteina näillä sivuilla.

Riku Siivonen

Riku Siivonen

Riku Siivonen on toimittaja ja käsikirjoittaja, joka on kirjoittanut 15 vuoden ajan muun muassa Helsingin Sanomien Sunnuntaisivuille, Imageen ja Aamulehteen. Hän on keskittynyt yhteiskunnallisiin aiheisiin. Lisäksi hän on työskennellyt Yleisradiolle sekä tehnyt töitä lukuisille tv-tuotantoyhtiöille.

Lisää kirjoittajalta

Toimitukselta

Näkemyksiä maailmasta.

Tekijäkuva

Anders Haahr Rasmussen

Anders Haahr Rasmussen on tanskalainen toimittaja, joka kirjoittaa pääasiassa kahdesta lempiaiheestaan: seksistä ja tenniksestä. Hänellä on maisterintutkinto sosiologiasta The New School -yliopistosta New Yorkista, ja hänen kirjoituksiaan on julkaistu useissa Tanskan sanoma- ja aikakauslehdissä. Kööpenhaminassa asuva toimittaja toimii sivutyönään tennisselostajana. Vuonna 2010 häneltä ilmestyi palkittu tietokirja tanskalaisen tennistähden Caroline Wozniackin elämästä.

Kuva: Jakob Dall

Lisää kirjoittajalta

Ann-Mari Huhtanen

Ann-Mari Huhtanen on helsinkiläinen vapaa toimittaja. Hän on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomien featuretoimituksessa ja Ylioppilaslehdessä. Huhtanen on myös opettanut journalismia ja tehnyt viestintäalan töitä.

Lisää kirjoittajalta

Anna Tommola

Anna Tommola on helsinkiläinen toimittaja ja kirjailija, joka on erikoistunut tiede-, terveys- ja kasvatusaiheisiin. Aiemmin hän on työskennellyt Pohjalaisessa, Helsingin Sanomissa, Vihreässä Langassa ja Meidän Perheessä. Hän toimii tällä hetkellä vapaana kirjoittajana sekä Huili-lehden päätoimittajana. Tommolalta on ilmestynyt novellikokoelma Seitsemäs käsiala ja muita kertomuksia (WSOY 2011) ja tietokirja Rauhoita ja rohkaise: apua lapsen stressitilanteisiin yhdessä Sanna Häkkilän kanssa (Nemo 2017).

Lisää kirjoittajalta

Annikka Mutanen

Annikka Mutanen on Tiede-lehden toimituspäällikkö. Hän on tehnyt tämän jutun suurimmaksi osaksi ollessaan toimivapaalla. Aiemmin Annikka on työskennellyt Helsingin Sanomissa ja opiskellut Oxfordin yliopiston Reuters- instituutissa. Vuonna 2012 hän ja toimittaja Susanna Niinivaara ylsivät kolmen kärkeen tiedonvälityksen innovaatioita etsivässä Uutisraivaaja- kilpailussa yleisöä osallistavalla Huuhkaja-projektilla. Samana vuonna Suomen aikakauslehdentoimittajain liitto palkitsi hänet Salli-palkinnolla.

Lisää kirjoittajalta

Antti Nylén

Kirjoittaja on helsinkiläinen esseisti ja suomentaja.

Lisää kirjoittajalta

Anu Koivunen

Anu Koivunen mediatutkija ja Tukholman yliopiston professori. Tällä hetkellä hän on virkavapaalla Helsingin yliopistossa tutkimassa demokratian voimavirtoja (demokratianvoimavirrat.fi).

Sivuääniä-palstan juttusarjassa tutkija Anu Koivunen lukee hallitusohjelmaa kuin piru raamattua. Samaan aikaan toisaalla tutkiva toimittaja Juha Kauppinen tekee isoa LP-juttua siitä, kenen ääni hallitusohjelmassa kuului ja kenen ei. Juttu ilmestyy syyskuussa.

Aurora Rämö

Aurora Rämö on Helsingissä ja Irc-Galleriassa kasvanut toimittaja, joka on työskennellyt muun muassa Ylioppilaslehdessä, Yleisradiossa ja Helsingin Sanomissa. Jahti on hänen ensimmäinen Long Play -singlensä.

Lisää kirjoittajalta

author img

Elina Hirvonen

ELINA HIRVONEN on helsinkiläinen kirjailija ja dokumenttielokuvien ohjaaja. Hänen esikoisromaaninsa Että hän muistaisi saman (Avain 2005) oli Finlandia-palkintoehdokkaana, ja vuonna 2010 Hirvonen voitti Kalevi Jäntin palkinnon romaanillaan Kauimpana kuolemasta (Avain 2010). Hirvosen afrikkalaisista siirtolaisista kertova dokumenttielokuva Paratiisi – kolme matkaa tässä maailmassa on palkittu useasti.

Lisää kirjoittajalta

Esa Mäkijärvi. Kuva: A-lehdet

Esa Mäkijärvi

Esa Mäkijärvi (s. 1984) on helsinkiläinen kirjailija ja toimittaja. Hänen tietokirjoistaan Valkoinen baletti: kirjoituksia Real Madridista oli Vuoden urheilukirja -ehdokas vuonna 2014. Kuva: A-lehdet.

 

Jaakko Tapaninen

Jaakko Tapaninen (s. 1964) on sisältötoimisto Great Pointin perustaja ja päästrategi. Hän on aikaisemmin tehnyt töitä City-lehden reportterina, Image-lehden päätoimittajana, Tammen kustannusjohtajana ja Kotimaan toimitusjohtajana. Hän on opiskellut taloustiedettä Helsingin yliopistossa ja kirjoittanut useita kirjoja. 1990-luvun laman keskellä hän osallistui Ultimatum isänmaalle -pamfletin kirjoittamiseen, joka johti startup-puolue Nuorsuomalaisten perustamiseen.

Lisää kirjoittajalta

Janne Saarikivi

JANNE SAARIKIVI on kollegiumtutkija, suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen dosentti ja vapaa kirjoittaja, joka on kirjoittanut kolumneja esimerkiksi Parnassoon ja Helsingin Sanomiin. Hän on tutkinut Venäjällä puhuttavia kieliä kuten venäjän murteita, karjalaa, vepsää, komia ja udmurttia.

Lisää kirjoittajalta

Jeanette Björkqvist

Jeanette Björkqvist on helsinkiläinen vapaa toimittaja, joka on kirjoittanut erityisen paljon ihmisoikeuskysymyksistä, kansainvälisistä muuttovirroista sekä sosiaalipolitiikasta. Vuonna 2014 Björkqvist teki Svenska teaternille dokumentäärisen näytelmän "Kvinna till salu" (Nainen myytävänä) joka käsitteli ihmiskaupparikollisuutta Suomessa. Vuonna 2010 Björkqvist palkittiin EU:n journalistipalkinnolla, 2011 Midas-palkinnolla, 2014 Boismansäätiön dramaatikkopalkinnolla ja 2015 Fredrika Runeberg-palkinnolla.

Juha Kauppinen

JUHA KAUPPINEN on vapaa toimittaja, joka on kirjoittanut pitkiä tutkivia juttuja muun muassa Suomen Luontoon, Apuun ja Imageen. Elokuussa Long Play julkaisi Kauppiselta Talvivaaran kaivosta käsittelevän jutun Nopeammin, syvemmälle, tuhoisammin. Kauppinen on voittanut Talvivaaran kaivosta koskevilla tutkivilla jutuillaan sekä Bonnierin suuren journalistipalkinnon (2012) että tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnon (2103).

Jyrki Lehtola

Jyrki Lehtola

Jyrki Lehtola on ikinuori helsinkiläinen, joka kirjoittaa tekstejä pyydettäessä eri nimillä lehtiin, kirjoihin ja televisioon. Häneltä on ilmestynyt kymmenisen kirjaa.

Kaarina Hazard

Kaarina Hazard

Kaarina Hazard on isänsä tytär, veljensä sisko, miehensä leski ja poikiensa äiti, jota miesten tunteet kiinnostavat.

Kaja Kunnas

Kaja Kunnas on Tallinnassa asuva vapaa toimittaja. Ohjaaja Jouko Turkan henkilökuva "Minulla oli pommi" on Kunnaksen ensimmäinen juttu Long Playlle. Se on paluuta Kunnaksen toimittajan työn juurille, jolloin hän kirjoitti pitkiä henkilöjuttuja ja reportaaseja muun muassa Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä. 2000-luvun alussa Kunnas siirtyi ulkomaantoimittajaksi. Nyt hän työskentelee pääasiassa Helsingin Sanomien avustajana Tallinnassa.

Lisää kirjoittajalta

Kalle Kinnunen

KALLE KINNUNEN on helsinkiläinen elokuvaan erikoistunut vapaa toimittaja ja tietokirjailija. Kinnunen on Suomen Kuvalehden elokuvakriitikko ja Imagen kolumnisti. Helsingin Sanomien Kuukausiliite on valinnut hänen bloginsa Kuvien takaa Suomen kymmenen parhaan blogien joukkoon. Kinnusen esikoiskirja Big Game – kuinka Hollywood tuotiin Suomeen (Johnny Kniga 2015) käsitteli suomalaisen elokuvan kansainvälistymistä.

Lisää kirjoittajalta

Kari Hukkila

KARI HUKKILA (s. 1955) on helsinkiläinen kirjailija ja käsikirjoittaja. Hän on kirjoittanut etenkin esseistiikkaa, näytelmiä, kuunnelmia ja televisiodraamaa. Hukkilalta on ilmestynyt esseekokoelma Kerettiläisesseet (Savukeidas, 2010) ja romaani Tuhat ja yksi (Teos, 2016).

Kati Pietarinen

Kati Pietarinen on helsinkiläinen toimittaja, joka on erikoistunut siirtolaisuus- ja ihmisoikeusaiheisiin. Hän sai keväällä 2016 aikakausjournalismin Edit-kilpailussa kunniamaininnan. Vuosina 2015–2017 Pietarinen osallistui toimittajana Turun yliopiston Pysäytetyt-hankkeeseen, jossa selvitettiin etnistä profilointia Suomessa.

Lisää kirjoittajalta

Tekijäkuva

Kukka Ranta

Kukka Ranta on helsinkiläinen toimittaja ja tietokirjailija. Hän viimeisteli tämän jutun teon ohella pro gradu -tutkielmansa EU:n ryöstökalastuksen seurauksista Länsi-Afrikassa ja valmistui valtiotieteiden maisteriksi. Hän on kirjoittanut teoksen Kalavale – tyhjenevä meri ja ihmiset sen rannalla yhdessä Emma Karin kanssa (Into kustannus 2012) ja Muutaman töhryn tähden yhdessä Mikael Brunilan ja Eetu Virenin kanssa (Into kustannus 2011).

Lisää kirjoittajalta

Long Play

Long Play julkaisee tutkivaa journalismia, laajoja reportaaseja, henkilökuvia, esseitä ja muita pitkiä juttuja digitaalisessa muodossa. Juttumme ovat pitempiä kuin lehtiartikkelit, mutta lyhyempiä kuin kirjat.
Julkaisemme 12 juttua – eli singleä – vuodessa. Ne ovat hidasta journalismia, jota kypsytellään pitkään ja hartaasti. Hidas journalismi etsii aiheita ja näkökulmia paikoista, joissa ne eivät pistä kaikkien silmään.

Maria Mustranta

Maria Mustranta on helsinkiläinen toimittaja.

Maria Pettersson

Maria Pettersson

MARIA PETTERSSON on työskennellyt muun muassa Ylioppilaslehden ja City-lehden päätoimittajana, vetänyt nimikko-ohjelmaa Yle Puheella sekä opettanut journalismia Suomessa ja ulkomailla. Tällä hetkellä Pettersson työskentelee Helsingin Sanomien ulkomaantoimittajana, käsikirjoittaa Uutisraportti-ohjelmaa ja toimii kommentaattorina muun muassa Jälkiviisaat- ja Kioski-ohjelmissa.

Lisää kirjoittajalta

Marko Ahtisaari

Marko Ahtisaari (s. 1969) on terveysteknologiayritys The Sync Projectin toimitusjohtaja ja perustaja sekä Massachusetts Institute of Technology (MIT) Media Labin Director’s Fellow Bostonissa. Hän toimi Nokian muotoilusta vastaavana johtajana vuosina 2009–2013 ja oli mukana perustamassa Blyk- ja Dopplr-verkkoyrityksiä. Ahtisaari on opiskellut Columbia University in the City of New York -yliopistossa filosofiaa, taloustiedettä ja musiikkia.

Lisää kirjoittajalta

Maryan Abdulkarim

Maryan Abdulkarim

Maryan Abdulkarim on Helsingissä asuva vapaa kirjoittaja, joka parhaillaan kirjoittaa tietokirjaa vanhempiensa sukupolven Suomeen muuttaneista siirtolaisista kuvajournalisti Uwa Iduozeen kanssa.

Meri Valkama

Meri Valkama on helsinkiläinen toimittaja, joka pureutuu mielellään vaikeisiin yhteiskunnallisiin aiheisiin. Hänen artikkeleitaan on julkaistu esimerkiksi Helsingin Sanomissa, Imagessa ja Suomen Kuvalehdessä. Valkamalta on ilmestynyt kirja Nuoren toimittajan eloonjäämisopas (Ajatus Kirjat 2009) yhdessä Anni Lintulan kanssa. Vaarallisia yhteyksiä on hänen ensimmäinen Long Play -artikkelinsa.

Lisää kirjoittajalta

Kirjoittajan Mich Vraa kuva

Mich Vraa

Mich Vraa, 60, on tanskalainen toimittaja, kirjailija ja kääntäjä. Hän on kirjoittanut lukuisia lastenkirjoja ja romaaneja sekä kääntänyt tanskaksi yli 900 teosta muun muassa Nick Cavelta, Tom Wolfelta ja Jonathan Franzenilta. Hän on kääntänyt myös kolme Dan Brownin kirjaa. Inferno on niistä tuorein ja ehdottomasti viimeinen.

Lisää kirjoittajalta

Mikkel Danielsen & Philip Róin

Mikkel Danielsen on tanskalainen toimittaja, joka työskentelee Berlingske-sanomalehdessä. Aiemmin hän on työskennellyt Nation Mediassa Keniassa ja Ugandassa.

Philip Róin on tanskalainen vapaa toimittaja, joka työskentelee Kiinassa. Hän on erikoistunut talousaiheisiin ja geopolitiikkaan. Aiemmin hän työskenteli Dagbladet Information -sanomalehdessä.

Lisää kirjoittajalta

Kirjoittajan kuva

Mikko Numminen

Mikko Numminen on helsinkiläinen vapaa toimittaja ja mediayrittäjä. Hän kirjoittaa säännöllisesti muun muassa Suomen Kuvalehteen. Vuosina 2003–2013 Numminen työskenteli Imagen päätoimittajana. Etiopiassa vangituista ruotsalaistoimittajista kertova Ammutaanhan kirahvejakin on hänen ensimmäinen Long Play -artikkelinsa.

Lisää kirjoittajalta

Niina Mäkeläinen

NIINA MÄKELÄINEN on helsinkiläinen toimittaja, joka on kiinnostunut sukupuoleen ja ihmisoikeuksiin liittyvistä aiheista. Vuodesta 2003 lähtien hän on työskennellyt Yleisradiossa, pääasiassa tv:n ja radion kulttuuriohjelmissa. Long Playhin kirjoittaminen ei liity hänen työhönsä Yleisradiossa.

Lisää kirjoittajalta

Olli Sulopuisto

Olli Sulopuisto on helsinkiläinen vapaa toimittaja. Hän on kirjoittanut tietokoneiden ja ihmisten yhtentörmäyksistä muun muassa Helsingin Sanomiin, Mikrobittiin ja Ylelle. Hänen edellinen LP-juttunsa oli Lehti-lehden ja Long Playn yhteishanke "Turkulainen toriparkki ja salaisen mysteerin arvoitus" (2014).

Lisää kirjoittajalta

Pari Torkki

Harri Ahola ja Olli Sulopuisto ovat vapaita toimittajia, jotka ovat ratkaisevasti heikentäneet suomalaisen lehdistön kannattavuutta jo vuosikymmenen. He ovat kirjoittaneet Lehti-verkkojulkaisuun useita juttuja, joista 13 on tahattoman hauskoja. Ahola asuu Turussa ja hänellä on työhuone Österbladin tontilla. Sulopuisto ei asu Turussa.

Paula Sallinen

Paula Sallinen on tarinallisiin reportaaseihin ja ilmiöjuttuihin erikoistunut vapaa toimittaja ja journalistisen työn opettaja Tampereen yliopistossa. Hän on kirjoittanut reportaaseja, henkilökuvia ja ilmiöjuttuja esimerkiksi Suomen Kuvalehteen, Seuraan, Nosteeseen ja Journalistiin. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Sunnuntaisuomalaisessa, Pohjalaisessa ja Helsingin Sanomissa.

Lisää kirjoittajalta

Perttu Häkkinen

PERTTU HÄKKINEN (1979–2018) oli filosofian maisteri ja vapaa toimittaja. Häkkinen kirjoitti tietokirjoja ja työskenteli muun muassa Helsingin Sanomille, Yleisradiolle ja BBC:lle.

Lisää kirjoittajalta

Sonja Saarikoski

Sonja Saarikoski on helsinkiläinen toimittaja, joka on aiemmin työskennellyt muun muassa Ylioppilaslehdessä, Helsingin Sanomissa ja Suomen Kuvalehdessä. Aikakausmedia valitsi hänet vuoden 2014 aikakauslehtitoimittajaksi ja Otavan Kirjasäätiö vuoden nuoreksi aikakauslehtitoimittajaksi 2017. Marraskuusta 2017 Saarikoski on työskennellyt Imagen toimituspäällikkönä. Radikalisoitumisesta kertova "Sinun puolestas elää ja kuolla" on hänen ensimmäinen juttunsa Long Playhin.

 

Lisää kirjoittajalta

Terhi Hautamäki

Terhi Hautamäki on helsinkiläinen vapaa toimittaja, joka kirjoittaa enimmäkseen taloudesta, työelämästä ja kuluttaja-aiheista. Hän avustaa säännöllisesti muun muassa Helsingin Sanomia ja Talouselämää. Tämän Long Play -artikkelin tekemistä varten Hautamäki sai helmikuussa Hitaan journalismin yhdistyksen myöntämän 2000 euron tutkivan journalismin apurahan. Hänen juttuideansa valittiin parhaaksi 78 ehdotuksen joukosta.

Lisää kirjoittajalta

KUVA: Pasi Kivioja

Tiina Raevaara

Tiina Raevaara (s. 1979) on keravalainen kirjailija, tiedekirjoittaja ja filosofian tohtori. Hän on kirjoittanut neljä romaania, tietokirjan koiran evoluutiosta sekä Runeberg-palkinnon voittaneen novellikokoelman En tunne sinua vierelläni (2011). Raevaaran viimeisin kirja on kauhuromanttinen romaani Yö ei saa tulla (2015). Hän pitää Tarinoita tieteestä -blogia Suomen Kuvalehden nettisivuilla. Pääaineensa perinnöllisyystieteen lisäksi Raevaaraa kiinnosti yliopistossa tähtitiede ja astrobiologia.

Valokuva: Pasi Kivioja

Lisää kirjoittajalta

Tekijäkuva

Tommi Uschanov

Tommi Uschanov (s. 1975) on helsinkiläinen tutkija ja kääntäjä. Hän on opiskellut filosofiaa Helsingin yliopistossa, toiminut monissa kustannusalan tehtävissä sekä avustanut sellaisia lehtiä kuin Nuori Voima, niin & näin, Image, Yliopisto ja Analysis and Metaphysics. Nykyään hän kirjoittaa lisäksi kolumneja muun muassa Helsingin Sanomiin. Hän on aiemmin julkaissut teokset Mikä vasemmistoa vaivaa? (2008), Suuri kaalihuijaus: kirjoituksia yhteiskunnallisesta tietämättömyydestä (2010) sekä Miksi Suomi on Suomi (2012).

Ville Blåfield

Ville Blåfield

Ville Blåfield on porvoolais-helsinkiläinen vapaa toimittaja ja viestintäalan yrittäjä. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Suomen Kuvalehdessä, Seura-lehdessä ja Helsingin Sanomissa. Blåfield on julkaissut tietokirjoja, viimeksi yhdessä Reetta Rädyn kanssa teoksen Kuka hullu haluaa poliitikoksi (Teos, 2015). Hän tomittaa Radio Helsingin Tasavalta-ohjelmaa. Suomen sisällissotaa käsittelevä "Kaksi miestä maan alla" on Blåfieldin ensimmäinen juttu Long Playlle.

Lisää kirjoittajalta