Toimitus

Long Playn perustivat vuonna 2013 Antti Järvi, Ilkka Karisto, Hanna Nikkanen, Reetta Nousiainen, Ilkka Pernu, Riku Siivonen, Anu Silfverberg ja Johanna Vehkoo. Tällä hetkellä toimituksessa työskentelevät päätoimittaja Ilkka Karisto, toimituspäällikkö Anu Silfverberg ja toimittajina Hanna Nikkanen sekä Karoliina Paananen.

Ilkka Karisto

ILKKA KARISTO on Long Playn päätoimittaja ja yksi perustajista. Hän on kirjoittanut Long Playhin muun muassa EU:n köyhimmästä maasta Bulgariasta ja Saloran Afrikkaan perustaman tv-tehtaan oudosta historiasta.

Rovaniemen markkinoilla
Musta veljeskunta
Delegaatio
Melankolian neljä huonetta
Hanna Nikkanen

HANNA NIKKANEN on Long Playn ympäristötoimituksen tuottaja ja yksi julkaisun perustajista. Hän on kirjoittanut viisi tietokirjaa ja toiminut Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessorina.

Holvi
Ruoan hinta
Aivan erityinen metsäsuhde
Marsin tarhurit
Karoliina Paananen

KAROLIINA PAANANEN on Long Playn toimittaja. Hän on kirjoittanut Long Playhin esimerkiksi aktivistien ilmastokanteista ja Valtiotalouden tarkastusviraston entisestä pääjohtajasta Tytti Yli-Viikarista.

Vihreän meren rannalla
Muusikon paradoksi
Unelmia ja toimistohommia
Harmaat passit
Sonja Saarikoski

SONJA SAARIKOSKI on Long Playn toimittaja, joka on aiemmin työskennellyt muun muassa Imagessa, Helsingin Sanomissa ja Ylioppilaslehdessä. Otavan Kirjasäätiö palkitsi hänet vuoden nuorena aikakauslehtitoimittajana vuonna 2017. Saarikosken ensimmäinen kirja "Naisvangit - Rikollisuuden kehä maailman onnellisimmassa maassa" ilmestyi syksyllä 2023 ja palkittiin Kanava-tietokirjapalkinnolla.

Muusikon paradoksi
Naisen on kuoltava
Sinun puolestas elää ja kuolla
Anu Silfverberg

ANU SILFVERBERG on Long Playn toimituspäällikkö ja yksi julkaisun perustajista. Hän on kirjoittanut Long Playihin muun muassa unettomuudesta ja Monica Lewinskystä.

Tämä paikka on nyt suljettu
Tavanomainen rakkaus
Saksalaisia ilman vaatteita
Niin totta kuin osaamme

Kirjoittajat

Long Playn juttuja on kirjoittanut vuosien varrella yli 50 Suomen eturivin toimittajaa ja kirjailijaa.

Hanna Artman

HANNA ARTMAN on suomeksi ja englanniksi kirjoittava toimittaja. Long Playhin hän on kirjoittanut yhdessä Reetta Kempin kanssa Yhdysvaltojen vankilajärjestelmää käsittelevän jutun ”Yksi miljoonista”.

Yksi miljoonista
Jeanette Björkqvist

JEANETTE BJÖRKQVIST on palkittu toimittaja ja käsikirjoittaja, joka kirjoittaa ihmisoikeuskysymyksistä, kansainvälisistä muuttovirroista ja sosiaalipolitiikasta. Long Playihin Björkqvist on kirjoittanut muun muassa seksuaalirikosten uhrien asemaa käsittelevän jutun ”Sana sanaa vastaan”.

Sana sanaa vastaan
Varjokansa
Pelkosi ei ole objektiivisesti perusteltua
Ord mot ord
Ville Blåfield

VILLE BLÅFIELD on helsinkiläinen viestintäkonsultti, joka on aiemmin työskennellyt toimittajana Suomen Kuvalehdessä ja Helsingin Sanomissa. Long Playhin Blåfield on kirjoittanut jutut ”Besserwisser” ja ”Kaksi miestä maan alla”.

Besserwisser
Kaksi miestä maan alla
Alli Hallonblad

Alli Hallonblad on helsinkiläinen toimittaja, joka on asunut ja opiskellut Irlannissa. Aiemmin hän on kirjoittanut muun muassa Helsingin Sanomiin ja Yliopisto-lehteen.

Irlannin kadonneet lapset
Terhi Hautamäki

TERHI HAUTAMÄKI on helsinkiläinen vapaa toimittaja. Hän on kirjoittanut Long Playhin juttuja esimerkiksi laittomasta villieläinkaupasta, itsevaltaisten hallintojen imagokiillotuksesta ja valtion it-virasto Valtorin ongelmista.

Liskoihmiset
Unelmien hirmuhallinto
Kyllä täällä joku vastaa
Tuomaripeliä
Panu Hietaneva

PANU HIETANEVA on helsinkiläinen vapaa toimittaja. Hän on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomille, Ylelle ja tv-tuotantoyhtiöille. Long Playhin hän on kirjoittanut huumeiden salakuljetuksesta jutussa ”Sisko ja sen veli”.

Sisko ja sen veli
Elina Hirvonen

ELINA HIRVONEN on helsinkiläinen palkittu kirjailija ja dokumenttielokuvien ohjaaja, jolta on ilmestynyt muun muassa romaanit Että hän muistaisi saman ja Kauimpana kuolemasta ja dokumenttielokuva Paratiisi – kolme matkaa tässä maailmassa. Long Playhin hän on kirjoittanut lastensuojelun ongelmista.

Suojelupäätöksiä
Ann-Mari Huhtanen

ANN-MARI HUHTANEN on helsinkiläinen kustannustoimittaja ja toimittaja. Hän on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomissa. Long Playhin hän on kirjoittanut Särkänniemen delfiineistä.

Veden vangit
Kari Hukkila

KARI HUKKILA on helsinkiläinen kirjailija ja käsikirjoittaja. Hukkilalta on ilmestynyt esseekokoelma Kerettiläisesseet ja romaani Tuhat ja yksi. Long Playhin hän on kirjoittanut artikkelin ”Kun historia jäätyy, syntyy hirviöitä”.

Kun historia jäätyy, syntyy hirviöitä
Perttu Häkkinen

PERTTU HÄKKINEN (1979–2018) oli filosofian maisteri ja vapaa toimittaja. Häkkinen kirjoitti tietokirjoja ja työskenteli Helsingin Sanomille, Yleisradiolle ja BBC:lle. Long Playhin hän kirjoitti amfetamiinia käsittelevän jutun ”Vauhdin maailma”.

Vauhdin maailma
Antti Järvi

ANTTI JÄRVI on toimittaja, tietokirjailija ja yksi Long Playn perustajista. Hän on kirjoittanut Long Playhin muun muassa terveydenhuollon ongelmista, verosuunnittelusta ja Kiinan vaikutuspyrkimyksistä.

Vähän huonommat kortit
Ikäviä veroseuraamuksia
Vailla virkavastuuta
Oppi tulee idästä
Juhani Karila

JUHANI KARILA on palkittu kirjailija ja vapaa toimittaja. Hän on kirjoittanut Long Playhin jutun ”Rakas Sokerini”. Häneltä on ilmestynyt kaksi novellikokoelmaa ja romaani Pienen hauen pyydystys. Karila on aiemmin työskennellyt toimittajana Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksessa.

Rakas sokerini
Joel Karppanen

Joel Karppanen on helsinkiläinen valokuvaaja, kuvataiteilija ja esseisti. Long Play -juttu Ruokalähetin päiväkirja on osa hänen näyttelyään Pitkänsillan tuolla puolen (Metropolis), joka on esillä Galleria Halmetojassa 11.8.–3.9. 2023.

Ruokalähetin päiväkirja
Juha Kauppinen

JUHA KAUPPINEN on palkittu toimittaja, joka on kirjoittanut pitkiä tutkivia juttuja Suomen Luontoon, Apuun ja Imageen. Kauppinen on kirjoittanut Long Playhin muun muassa Talvivaaran kaivoksen ongelmista ja politiikasta.

Iivisniemen pesänjakajat
Mullan linnake
Kuohittu karhu
Nopeammin, syvemmälle, tuhoisammin
Reetta Kemppi

REETTA KEMPPI on San Franciscossa asuva vapaa toimittaja. Hän on kirjoittanut Long Playhin Yhdysvaltojen vankilajärjestelmää käsittelevän jutun ”Yksi miljoonista” yhdessä Hanna Artmanin kanssa.

Yksi miljoonista
Kalle Kinnunen

KALLE KINNUNEN on helsinkiläinen elokuvaan erikoistunut vapaa toimittaja ja tietokirjailija. Kinnunen on Suomen Kuvalehden elokuvakriitikko ja Imagen kolumnisti. Long Playhin Kinnunen on kirjoittanut jutun ”Tämä mies on vaarallinen”.

Tämä mies on vaarallinen
Anu Koivunen

ANU KOIVUNEN mediatutkija ja professori. Long Playihin Koivunen kirjoitti vuonna 2015 juttusarjan, jossa hän luki Juha Sipilän hallituksen hallitusohjelmaa ”kuin piru Raamattua”.

Tuula Koponen

TUULA KOPONEN on toimittaja, joka on kirjoittanut Väli-Suomen medialle, Suomen Kuvalehteen ja virolaiseen Diplomaatia-lehteen. Hän on työskennellyt myös STT:n kirjeenvaihtajana Budapestissa ja Tallinnassa. Long Playhin Koponen on kirjoittanut Unkarin pääministeri Viktor Orbánia käsittelevän jutun ”Vaientaminen”.

Vaientaminen
Kaja Kunnas

KAJA KUNNAS on Tallinnassa asuva vapaa toimittaja. Hän on kirjoittanut muun muassa Helsingin Sanomiin. Ohjaaja Jouko Turkan henkilökuva ”Minulla oli pommi” on Kunnaksen ensimmäinen juttu Long Playlle.

Minulla oli pommi
Ari Lahdenmäki

ARI LAHDENMÄKI (1977–2020) oli helsinkiläinen toimittaja. Hän kirjoitti Long Playhin muun muassa asunnottomuudesta.

Osasto G1
Vuoden 2015 tapahtumat
Vaarattomia rikollisia
Yövieraat
Aurora Lemma

AURORA LEMMA on Helsingissä asuva vapaa kirjoittaja ja lääketieteen lisensiaatti. Hän on toimittanut Carmen Baltzarin kanssa esseekokoelman Ohi – kirjoituksia kuolemasta ja sen vierestä (WSOY, 2022).

Poissa silmistä
Nina Malmberg

Nina Malmberg on tamperelainen vapaa kirjoittaja, joka on ohjannut ja käsikirjoittanut tutkivia dokumentteja ja reportaaseja. Hän on kirjoittanut Long Playhin syvänmerenpohjan kaivosteollisuudesta.

Annikka Mutanen

Annikka Mutanen on Tiede-lehden toimituspäällikkö. Hän on tehnyt tämän jutun suurimmaksi osaksi ollessaan toimivapaalla. Aiemmin Annikka on työskennellyt Helsingin Sanomissa ja opiskellut Oxfordin yliopiston Reuters- instituutissa. Vuonna 2012 hän ja toimittaja Susanna Niinivaara ylsivät kolmen kärkeen tiedonvälityksen innovaatioita etsivässä Uutisraivaaja- kilpailussa yleisöä osallistavalla Huuhkaja-projektilla. Samana vuonna Suomen aikakauslehdentoimittajain liitto palkitsi hänet Salli-palkinnolla.

Malmivaara!
Niina Mäkeläinen

NIINA MÄKELÄINEN on helsinkiläinen toimittaja, joka on kiinnostunut sukupuoleen ja ihmisoikeuksiin liittyvistä aiheista. Vuodesta 2003 lähtien hän on työskennellyt Yleisradiossa, pääasiassa tv:n ja radion kulttuuriohjelmissa. Long Playhin kirjoittaminen ei liity hänen työhönsä Yleisradiossa.

Jokin muu, mikä
Esa Mäkijärvi

Esa Mäkijärvi (s. 1984) on helsinkiläinen kirjailija ja toimittaja. Hänen tietokirjoistaan Valkoinen baletti: kirjoituksia Real Madridista oli Vuoden urheilukirja -ehdokas vuonna 2014. Kuva: A-lehdet.

 

Reetta Nousiainen

Reetta Nousiainen on vapaa toimittaja ja journalismin opettaja. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Yleisradiossa, Journalisti-lehdessä ja useissa eri sanomalehdissä. Lukuvuoden 2010-2011 Nousiainen opiskeli journalismia Berkeleyn yliopistossa Yhdysvalloissa.

Laitos
Ilmaista työtä tarjolla
Kehittyvien maakuntien Nicaragua
Tanskan prinssit
Mikko Numminen

Mikko Numminen on helsinkiläinen vapaa toimittaja ja mediayrittäjä. Hän kirjoittaa säännöllisesti muun muassa Suomen Kuvalehteen. Vuosina 2003–2013 Numminen työskenteli Imagen päätoimittajana. Etiopiassa vangituista ruotsalaistoimittajista kertova Ammutaanhan kirahvejakin on hänen ensimmäinen Long Play -artikkelinsa.

Ammutaanhan kirahvejakin
Antti Nylén

Kirjoittaja on helsinkiläinen esseisti ja suomentaja.

Minun Bowieni
Lotta Närhi

Lotta Närhi on helsinkiläinen vapaa toimittaja, joka on erikoistunut ympäristöaiheisiin. 

Annukka Oksanen

ANNUKKA OKSANEN on Kööpenhaminassa asuva vapaa taloustoimittaja. Hän on seurannut kansainvälistä taloutta ja rahoitusmarkkinoita 1990-luvun puolivälistä lähtien ja työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomissa ja Financial Timesissa. Talouden lisäksi Oksanen on erikoistunut Tanskaan, Pohjoismaihin ja ruokaan. Hän on kirjoittanut Mondo-matkaoppaan Kööpenhaminasta (2006 ja 2014) ja yhdessä Henri Alénin kanssa kirjat Sydän lautasella (2006), Finnjävel – suomalaisen ruoan DNA (2016) ja Vuoden keittokirja (2016).

Valokuva: Jussi Puikkonen

Rahaa on, takaan sen
Oskari Onninen

OSKARI ONNINEN on helsinkiläinen toimittaja. Hänen edellinen Long Play -juttu, viime syksynä julkaistu "Aurajoen Darwin" käsitteli turkulaisen evoluutiopsykologian tutkijan Markus J. Rantalan toimintaa.

Universumi
Sisko ja sen veli
Aurajoen Darwin
Tarpeettomia ihmisiä
Mikko Pelttari

MIKKO PELTTARI on vapaa tiedetoimittaja ja kirjailija. Hän on työskennellyt Helsingin yliopiston tiedelehdessä Yliopistossa ja kirjoittanut tietokirjan Lämpenevä maa.

Ilkka Pernu

Ilkka Pernu on vapaa toimittaja ja Long Playn perustajajäsen. Hän on kirjoittanut laajoja henkilökuvia ja reportaaseja useisiin aikakauslehtiin. Aiemmin häneltä on ilmestynyt viisi Long Play -juttua: Totuuksien tavaratalo (2013), Levoton prinssi (2014), Kaikki paha tapahtuu öisin (2016), Firma (2017) ja Hylätyt talot, autiot pihat (2018).

Menneisyyden vangit
Hylätyt talot, autiot pihat
Firma
Kaikki paha tapahtuu öisin
Maria Pettersson

MARIA PETTERSSON on työskennellyt muun muassa Ylioppilaslehden ja City-lehden päätoimittajana, vetänyt nimikko-ohjelmaa Yle Puheella sekä opettanut journalismia Suomessa ja ulkomailla. Tällä hetkellä Pettersson työskentelee Helsingin Sanomien ulkomaantoimittajana, käsikirjoittaa Uutisraportti-ohjelmaa ja toimii kommentaattorina muun muassa Jälkiviisaat- ja Kioski-ohjelmissa.

Vika kerta
Kati Pietarinen

Kati Pietarinen on helsinkiläinen toimittaja, joka on erikoistunut siirtolaisuus- ja ihmisoikeusaiheisiin. Hän sai keväällä 2016 aikakausjournalismin Edit-kilpailussa kunniamaininnan. Vuosina 2015–2017 Pietarinen osallistui toimittajana Turun yliopiston Pysäytetyt-hankkeeseen, jossa selvitettiin etnistä profilointia Suomessa.

Satunnaistarkastus
Mari Pihlajaniemi

MARI PIHLAJANIEMI on biologi ja ympäristö- ja tiedeaiheisiin erikoistunut vapaa toimittaja. Hän on kirjoittanut muun muassa Suomen LuontoonSuomen Kuvalehteen ja Helsingin Sanomiin. Vuonna 2020 häneltä ilmestyi tietokirja Linnut ja ilmasto – Matka muuttuvaan luontoon (Docendo).

Aivan erityinen metsäsuhde
Tiina Raevaara

Tiina Raevaara (s. 1979) on keravalainen kirjailija, tiedekirjoittaja ja filosofian tohtori. Hän on kirjoittanut neljä romaania, tietokirjan koiran evoluutiosta sekä Runeberg-palkinnon voittaneen novellikokoelman En tunne sinua vierelläni (2011). Raevaaran viimeisin kirja on kauhuromanttinen romaani Yö ei saa tulla (2015). Hän pitää Tarinoita tieteestä -blogia Suomen Kuvalehden nettisivuilla. Pääaineensa perinnöllisyystieteen lisäksi Raevaaraa kiinnosti yliopistossa tähtitiede ja astrobiologia.

Valokuva: Pasi Kivioja

Jesus, tulevaisuudesta
Kukka Ranta

Kukka Ranta on helsinkiläinen toimittaja ja tietokirjailija. Hän viimeisteli tämän jutun teon ohella pro gradu -tutkielmansa EU:n ryöstökalastuksen seurauksista Länsi-Afrikassa ja valmistui valtiotieteiden maisteriksi. Hän on kirjoittanut teoksen Kalavale – tyhjenevä meri ja ihmiset sen rannalla yhdessä Emma Karin kanssa (Into kustannus 2012) ja Muutaman töhryn tähden yhdessä Mikael Brunilan ja Eetu Virenin kanssa (Into kustannus 2011). Kalavale-kirja oli finalistina WWF:n Vuoden luontokirjaksi 2012 ja Kehitys ry palkitsi kirjoittajat merkittävästä kehityspoliittista johdonmukaisuutta edistävästä työstä Kelpoa kehitystä -palkinnolla.

Kuva Mikael Tammilehto

Suomalainen kalasoppa
Anders Haahr Rasmussen

Anders Haahr Rasmussen on tanskalainen toimittaja, joka kirjoittaa pääasiassa kahdesta lempiaiheestaan: seksistä ja tenniksestä. Hänellä on maisterintutkinto sosiologiasta The New School -yliopistosta New Yorkista, ja hänen kirjoituksiaan on julkaistu useissa Tanskan sanoma- ja aikakauslehdissä. Kööpenhaminassa asuva toimittaja toimii sivutyönään tennisselostajana. Vuonna 2010 häneltä ilmestyi palkittu tietokirja tanskalaisen tennistähden Caroline Wozniackin elämästä.

Kuva: Jakob Dall

Mikkelin kikkeli
Katja Raunio

KATJA RAUNIO on helsinkiläinen kirjailija. Häneltä on julkaistu romaanit Käy kaikki toteen (Teos, 2015) ja Sinun päiväs koittaa (Teos, 2020)

Köyhän perheen lapsi
Venla Rossi

VENLA ROSSI on helsinkiläinen toimittaja ja tietokirjailija, joka on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomissa ja avustanut useita aikakauslehtiä.

Tähtijahti
Oppi ja rahat
Aurora Rämö

Aurora Rämö on Helsingissä ja Irc-Galleriassa kasvanut toimittaja, joka on työskennellyt muun muassa Ylioppilaslehdessä, Yleisradiossa ja Helsingin Sanomissa. Jahti on hänen ensimmäinen Long Play -singlensä.

Jahti
Mikkel Danielsen & Philip Róin

Mikkel Danielsen on tanskalainen toimittaja, joka työskentelee Berlingske-sanomalehdessä. Aiemmin hän on työskennellyt Nation Mediassa Keniassa ja Ugandassa.

Philip Róin on tanskalainen vapaa toimittaja, joka työskentelee Kiinassa. Hän on erikoistunut talousaiheisiin ja geopolitiikkaan. Aiemmin hän työskenteli Dagbladet Information -sanomalehdessä.

Kuinka diktaattori kaadetaan
Janne Saarikivi

JANNE SAARIKIVI on suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen dosentti ja vapaa kirjoittaja, joka on kirjoittanut kolumneja esimerkiksi Parnassoon ja Helsingin Sanomiin. Hän on tutkinut Venäjällä puhuttavia kieliä kuten venäjän murteita, karjalaa, vepsää, komia ja udmurttia.

Jonain päivänä Putinia ei ole
Elämäni rajan takana
Paula Sallinen

Paula Sallinen on tarinallisiin reportaaseihin ja ilmiöjuttuihin erikoistunut vapaa toimittaja ja journalistisen työn opettaja Tampereen yliopistossa. Hän on kirjoittanut reportaaseja, henkilökuvia ja ilmiöjuttuja esimerkiksi Suomen Kuvalehteen, Seuraan, Nosteeseen ja Journalistiin. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Sunnuntaisuomalaisessa, Pohjalaisessa ja Helsingin Sanomissa.

Serkkuni, ihmiskauppias
Virpi Salmi

Virpi Salmi on jyväskyläläis-helsinkiläinen vapaa toimittaja, joka kirjoittaa muun muassa Me Naisiin, Gloriaan ja Trendiin, kaikista mieluiten tasa-arvoaiheista.

Avokämmen
Outi Salovaara

OUTI SALOVAARA on vapaa toimittaja, joka kirjoittaa mm. Suomen KuvalehteenSeuraan ja Ilta-Sanomiin. Aiemmin hän työskenteli parikymmentä vuotta Etelä- Saimaa-lehdessä lähinnä talouteen ja Venäjän asioihin keskittyneenä toimittajana. Salovaara sai tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnon vuonna 2009 jutusta, joka paljasti Lappeenrannan kaupungin salatun miljoonarahoituksen kaupungin tuella perustetulle Fly Lappeenranta -lentoyhtiölle. Häneltä on aiemmin ilmestynyt Long Playssa juttu, joka käsitteli Loikalan lastensuojeluyksikön toimintaa.

Hinnalla millä hyvänsä
Monia armorikkaita vuosia
Kun mennään viidakkoon, on osattava puhua urdua
Adile Sevimli

ADILE SEVIMLI on Long Playn toimittaja ja tuottaja. Hänen yhdessä Oona Pohjolaisen kanssa kirjoittama romaani Kärsimyskukkauuteaddiktio (Otava) ilmestyi tänä keväänä. Long Playlle Sevimli on kirjoittanut aiemmin suomalaisten terveyseroista ja Euroopan konservatiivisista ja oikestopopulistisista voimista. Ensi syksynä hän aloittaa Ylioppilaslehden päätoimittajana.

Fantasia
Vähän huonommat kortit
Vaarallinen sukupuoli
Riku Siivonen

RIKU SIIVONEN on helsinkiläinen käsikirjoittaja ja kirjailija ja yksi Long Playn perustajista. Hänen edellinen LP-juttunsa kertoi lasten kalloleikkauksista.

Kaupallinen yhteistyö
Pään avaus
Tuija Siltamäki

TUIJA SILTAMÄKI on helsinkiläinen toimittaja, joka on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomille, Ylelle ja Ylioppilaslehden päätoimittajana.  

Puhdistus
Johanna Sinisalo

JOHANNA SINISALO on kirjailija ja käsikirjoittaja, jonka romaaneja ja lyhytproosaa on käännetty parillekymmenelle kielelle. Hän on toiminut myös kolumnistina ja kirjoittanut esseitä ja kritiikkejä. Fiktioteoksissaan Sinisalo käsittelee usein tieteen kysymyksiä ja vaihtoehtoisia maailmoja. Hänen esikoisromaaninsa Ennen päivänlaskua ei voi voitti Finlandia-palkinnon vuonna 2000. Sinisalon uusin teos on Kariston kauhuromaanikilpailun voittanut romaani Vieraat (2020). (Kuva: Katri Kallio)

Näin järvi nujerretaan
Olli Sulopuisto

Olli Sulopuisto on helsinkiläinen vapaa toimittaja. Hän on kirjoittanut tietokoneiden ja ihmisten yhtentörmäyksistä muun muassa Helsingin Sanomiin, Mikrobittiin ja Ylelle. Hänen edellinen LP-juttunsa oli Lehti-lehden ja Long Playn yhteishanke "Turkulainen toriparkki ja salaisen mysteerin arvoitus" (2014).

Hakkerin etiikka
Riikka Suominen

Riikka Suominen on helsinkiläinen toimittaja, joka on erikoistunut ympäristöaiheisiin. Vuonna 2023 hän teki Long Playlle ilmastojournalismia ruotivan podcast-sarjan "Vuosisadan kuumin juttu".

Antti Tarvainen

Antti Tarvainen on Suomen Lähi-idän instituutin tutkija, joka tekee Helsingin yliopistossa väitöskirjaa teknologiatalouden ja kolonialismin suhteesta. 

 
 
Luova tuho
Jouni Tikkanen

JOUNI TIKKANEN on biologi ja Suomen Luonto -lehden toimittaja. Hän on aiemmin työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomissa ja Otavalla. Vuonna 2019 häneltä ilmestyi tietokirja Lauma – 1880-luvun lastensurmat ja susiviha Suomessa (Otava).

Susi saunassa
Toimitukselta

Näkemyksiä maailmasta.

Anna Tommola

Anna Tommola on helsinkiläinen toimittaja ja kirjailija, joka on erikoistunut tiede-, terveys- ja kasvatusaiheisiin. Aiemmin hän on työskennellyt Pohjalaisessa, Helsingin Sanomissa, Vihreässä Langassa ja Meidän Perheessä, sekä Huili-lehden päätoimittajana. Hän toimii tällä hetkellä vapaana kirjoittajana. Tommolalta on ilmestynyt kaksi tietokirjaa, novellikokoelma, lastenkirja ja romaani.

Matka pään keskipisteeseen
Hiljaa osastolla
1 mg päivässä kurittomuuteen
Pari Torkki

Harri Ahola ja Olli Sulopuisto ovat vapaita toimittajia, jotka ovat ratkaisevasti heikentäneet suomalaisen lehdistön kannattavuutta jo vuosikymmenen. He ovat kirjoittaneet Lehti-verkkojulkaisuun useita juttuja, joista 13 on tahattoman hauskoja. Ahola asuu Turussa ja hänellä on työhuone Österbladin tontilla. Sulopuisto ei asu Turussa.

Turkulainen toriparkki ja salaisen mysteerin arvoitus
Tommi Uschanov

Tommi Uschanov (s. 1975) on helsinkiläinen tutkija ja kääntäjä. Hän on opiskellut filosofiaa Helsingin yliopistossa, toiminut monissa kustannusalan tehtävissä sekä avustanut sellaisia lehtiä kuin Nuori Voima, niin & näin, Image, Yliopisto ja Analysis and Metaphysics. Nykyään hän kirjoittaa lisäksi kolumneja muun muassa Helsingin Sanomiin. Hän on aiemmin julkaissut teokset Mikä vasemmistoa vaivaa? (2008), Suuri kaalihuijaus: kirjoituksia yhteiskunnallisesta tietämättömyydestä (2010) sekä Miksi Suomi on Suomi (2012). Long Play on julkaissut Uschanovilta esseen Tämä on Amerikka.

Kuva Heini Lehväslaiho

Pelottelusurma
Vangin dilemma
Minä ja Juhana Vartiainen
Tämä on Amerikka
Meri Valkama

Meri Valkama on helsinkiläinen toimittaja, joka pureutuu mielellään vaikeisiin yhteiskunnallisiin aiheisiin. Hänen artikkeleitaan on julkaistu esimerkiksi Helsingin Sanomissa, Imagessa ja Suomen Kuvalehdessä. Valkamalta on ilmestynyt kirja Nuoren toimittajan eloonjäämisopas (Ajatus Kirjat 2009) yhdessä Anni Lintulan kanssa. Vaarallisia yhteyksiä on hänen ensimmäinen Long Play -artikkelinsa.

Vaarallisia yhteyksiä
Johanna Vehkoo

Johanna Vehkoo on toimittaja ja tietokirjailija. Hän on kirjoittanut journalismin tulevaisuutta käsittelevän kirjan Painokoneet seis! (Teos 2011) ja reportaasiteoksen Autiopaikoilla – Tutkimusmatkoja tulevaisuuden raunioille (Teos 2016). Viime aikoina hän on erikoistunut faktantarkistukseen ja nettihuijauksiin. Johanna oli Long Playn ensimmäinen päätoimittaja.

Matkailijan Neuvostoliitto
Himasen etiikka
Kaisa Viitanen

KAISA VIITANEN on helsinkiläinen toimittaja. ”Aleppoon ei juuri nyt saada yhteyttä” on hänen ensimmäinen juttunsa Long Playlle. Viitaselta on ilmestynyt tietokirjat Paperittomat (HS Kirjat 2010) ja Karkotetut (S&S 2016) yhdessä valokuvaaja Katja Tähjän kanssa.

Aleppoon ei juuri nyt saada yhteyttä
Mich Vraa

Mich Vraa, 60, on tanskalainen toimittaja, kirjailija ja kääntäjä. Hän on kirjoittanut lukuisia lastenkirjoja ja romaaneja sekä kääntänyt tanskaksi yli 900 teosta muun muassa Nick Cavelta, Tom Wolfelta ja Jonathan Franzenilta. Hän on kääntänyt myös kolme Dan Brownin kirjaa. Inferno on niistä tuorein ja ehdottomasti viimeinen.

Ei koskaan enää, Dan Brown
Suna Vuori

SUNA VUORI on helsinkiläinen viestintäyrittäjä ja toimittaja, joka työskenteli pitkään muun muassa teatterikriitikkona Helsingin Sanomissa. Hän on erikoistunut taide- ja kulttuuriaiheisiin.

Aika vs Salonen
Sakari Ylivuori

SAKARI YLIVUORI on musiikin tutkija, muusikko ja tietokirjailija.