Miten Long Play toimii?

Long Play on vuonna 2013 perustettu itsenäinen ja palkittu journalistinen julkaisu.

Julkaisemme tutkivaa journalismia, laajoja reportaaseja, henkilökuvia, esseitä ja muita pitkiä juttuja digitaalisessa muodossa.

Juttumme ovat pidempiä kuin tavalliset lehtiartikkelit mutta lyhyempiä kuin kirjat. Kirjoittajat viettävät aiheidensa parissa pitkiä aikoja. Juttumme ovat huolellisesti tutkittuja ja vetävästi kirjoitettuja. Uskomme, että vaikeistakin aiheista voi tehdä juttuja, joiden parissa lukijat sekä viihtyvät että sivistyvät.

Viime aikoina olemme käsitelleet jutuissamme esimerkiksi rikollisuutta, huumeita, tiedettä, lapsiköyhyyttä, valtionvelkaa, pätemistä sosiaalisessa mediassa, politiikkaa, unettomuutta sekä Monica Lewinskyn tapauksen merkitystä.

Julkaisemme joka vuosi 12 uutta pitkää juttua. Tilaajana voit lukea juttuja suoraan sivuillamme tai ladata ne omalle koneellesi joko sähkökirjoina (epub) tai pdf-tiedostoina. Julkaisemme kaikki uudet juttumme myös äänikirjoina, jotka sisältyvät tilaukseen. Tilausta tehdessäsi voit valita, haluatko ostaa vain tulevat jutut vai myös arkistomme. Arkisto sisältää kaikki julkaisemamme jutut, siis reilusti yli sata pitkää juttua, tuhansia sivuja lukemista.

Pitkien juttujen lisäksi julkaisemme lyhyempiä, ilmaisia juttuja sekä journalistisen uutiskirjeen, joka lähetetään tilaajille joka perjantai.

Tilaamalla Long Playn tuet suomalaista laatujournalismia. Tilausmaksuilla rahoitamme tulevien juttujen tekemistä ja maksamme toimituksemme palkat. Lukijarahoitus tukee toimituksemme työskentelyvapautta: emme ole riippuvaisia mainostajista. Long Playta julkaisee Long Play Media Oy, jonka osake-enemmistön omistavat julkaisun kahdeksan perustajaa.

Toimituksemme ottaa mielellään vastaan juttuvinkkejä ja ideoita. Ota yhteyttä  päätoimittajaamme Ilkka Karistoon (050-364 1756, ilkka.karisto@gmail.com). Kaikki yhteydenotot käsitellään luottamuksella ja huolehdimme lähdesuojasta. Halutessasi voit olla yhteydessä myös tietoturvallisemmalla Signal-yhteydellä: +358 503371255.

Facebookista löydät sekä Long Playn sivun että Long Playn ystävät -keskusteluryhmän. Olemme myös Twitterissä ja Instagramissa.

Toimitus:

Perustajajäsenet:

  • Anu Silfverberg
  • Ilkka Karisto
  • Antti Järvi
  • Hanna Nikkanen
  • Riku Siivonen
  • Johanna Vehkoo
  • Reetta Nousiainen
  • llkka Pernu

Hallinto ja tekniset ongelmat: