Pitkät - LP 29   6.5.2015

Vika kerta

Pitkät - LP 29

Suomalaisten seksistä tiedetään kyllä lukuja: kumppaneiden määrä, yhdyntätiheys ja aktin kesto. Mutta mitä ihmiset oikeasti tekevät sängyssä, ja mitä he silloin ajattelevat?

Kaksikymmentä eri-ikäistä ihmistä kertoi toimittaja Maria Petterssonille, millainen oli heidän viimeisin seksikertansa. Yksi teki sen ensimmäistä kertaa, toinen tiesi, että kokemus jäisi viimeiseksi. Jollain kumppaneita oli yksi, toisella yli sata. Ja siinä missä eläkeläismies päivitteli vaimon ihanuutta, muuan nuorukainen mietti: Onko tämä sittenkään Janne?

VIIMEISESTÄ KERRASTA ON ehkä kaksikymmentä vuotta. Minä olen syypää: siinä tuli eturauhashöyläykset, ja sitten se aina vaan jäi ja jäi. Ei siitä ole puhuttukaan, kun emme ole saaneet sellaista kasvatusta, että näistä asioista puhuttaisiin. Ei se kai kovin kauan kestänyt. Esileikkiä siihen kuului, vaikka ei sitä sanaa käytetty.
Olen ollut koko elämäni yhden naisen mies. Seksiä harjoitettiin ensimmäisen kerran hääyönä 57 vuotta sitten. 
Ensimmäinen kerta on jäänyt mieleen. Täytyy sanoa, että tuli vähän töppäiltyä. Uutuudenviehätys oli läsnä, mutta myös uutuuden ongelmat, kun ei ollut harjoiteltu.
Olen kasvanut maalla ja nähnyt, miten sonnit käyttäytyvät. Nuoret mullikat harjoittelevat selkään nousua vanhoilla lehmillä, jotka eivät ole edes kiimassa. Lehmä ei ole moksiskaan, katsoo vaan rauhassa, että siinäs harjoittelet. Ja saattavat ne harjoitella ihmisilläkin, minullakin nousi kerran mullikka selkään, kun kumarruin. Kyse ei ollut homoudesta ollenkaan: mullikka treenasi vaan, että osaa sitten tosipaikan tullen hoitaa hommat kunnolla. Ehkä ihmiskunta voisi ottaa oppia ja vähän treenata ennen ensimmäistä kertaa.

MEILLÄ SEKSI TAPAHTUI yöllä. En muista, että päivänvalossa olisi ollut kertaakaan. Se johtui 50-luvun häveliäisyydestä. Kosketuksella ja tällaisella annettiin ymmärtää, että olisi nyt sopiva hetki – ei puhuttu, että ruvetaanko nyt. Minä olin aloitteellinen. Rintojen hyväilyn tai muun kautta kokeilin, olemmeko yhteisymmärryksessä.
Ei se koskaan ollut rajua. Tapa oli viimeisellä kerralla ja oikeastaan aina se sama, normaali sängyssä tapahtuva ja asento se perinteinen: olimme makuullamme ja minä siinä päällä. Siitä sai sen hyvän tyydytyksen, niin ei tullut koskaan kokeiluntarvetta muunlaiseen. Kerran muistan sen tapahtuneen takaapäin, ehkä 1970-luvulla, mutta se oli poikkeuksellinen tilanne. En muista, mikä siihen oli syy.

VAIMON KOKO OLEMUS on ihana. Rinnoista alaspäin löytyivät ne paikat, joista erityisesti pidin. Vatsan ja reiden seudut ja tietysti sukupuolielin. Sehän sen kiihotuksen luonnollisesti aiheuttaa.
Suukottelua tapahtui ja sitten ehkä vähän ihon hyväilyä. Ei kovin kauan, vaan tarpeellisen ajan, kunnes huomasi, että toinen on valmis niin että seksi voi normaalisti tapahtua.
Jälkikäteen siinä mielellään jompikumpi toisensa kainalossa kädellä vähän hyväili poskea tai muuta. Ei heti menty huppuun peiton alle. Se oli semmoinen kiitollisuuden tunne. Aktin jälkeen hyvä olo jatkui vielä vähän aikaa. Rauhassa nukahdettiin.

Kirjoittaja