Lyhyet

Tytti Yli-Viikarin ehdollinen vankeustuomio pysyy voimassa

27.9.2023

KORKEIN OIKEUS ei myöntänyt Tytti Yli-Viikarille valituslupaa virkarikosasiassa. Helsingin hovioikeus oli tuominnut Valtiontalouden tarkasturviraston (VTV) entisen pääjohtajan aiemmin kolmen kuukauden ja kymmenen päivän ehdolliseen vankeuteen.

Tuomio koski virka-aseman väärinkäyttämistä, virkavelvollisuuden rikkomista ja kavallusta. Oikeus katsoi Yli-Viikarin syyllistyneen virka-aseman väärinkäyttämiseen, kun hän solmi alaisensa kanssa sopimuksen virkasuhteen päättämisestä. Sopimuksen mukaan virkamiehelle maksettiin palkkaa ilman, että hänen piti tehdä töitä. 

Yli-Viikari syyllistyi virkavelvollisuuden rikkomiseen ja kavallukseen käytettyään virkamatkoilla kertyneitä lentopisteitä yksityisiin matkoihinsa. 

Hovioikeus tuomitsi Yli-Viikarin myös viralta pantavaksi VTV:n ylijohtajan viralta.

JOULUKUUSSA 2021 Long Play seurasi Helsingin käräjäoikeudessa Yli-Viikarin virkarikosoikeudenkäynnin alusta loppuun ja kertoi siitä laajassa henkilöjutussaan ”Nyt puhuu Tytti Yli-Viikari”. Long Playlle antamassaan haastattelussa Yli-Viikari kertoi laveasti muun muassa nuoruudestaan ranskalaisessa sisäoppilaitoksessa ja eurooppalaisissa huippuyliopistoissa.

Lue juttu ”Nyt puhuu Tytti Yli-Viikari” täältä.

 

Oikaisu 29.9.2023 kello 10.15: Käsittely käräjäoikeudessa oli joulukuussa 2021, ei 2022, kuten jutussa aiemmin luki.