Lyhyet

Long Playn kesälukemisto, osa 2

17.6.2024

Heinäkuussa kokoamme joka tiistai runsaan lukupaketin Long Playn parhaita juttuja. Oletpa sitten kotona, työhön matkalla tai makuuasennossa laiturin nokassa, arkistomme palvelee! Paketissa on viisi erilaista teemaa, jotta jokaiselle lukijalle löytyy jotakin.


Ihmisyyden ytimessä

Anu Silfverberg: ”Katoaminen”. Kun muistimme katoaa, kohdellaanko meitä sinä henkilönä, joka joskus olimme vai sinä, mikä meistä on tullut? Anu Silfverberg halusi ymmärtää, mitä muistisairas isoäiti koki. Hän matkusti Hollantiin ja löysi tulevaisuuden vanhainkodista luokkayhteiskunnan, baarin ja unohtamisen vapauden.

Erityinen luontosuhde

Hanna Nikkanen: ”Hyvin huono vuosi”. Kun kevät koitti Siikajoella, hangen alta paljastuivat lähes sadan nälkiintyneen naudan raadot. Miksi viljelijä antoi eläintensä kuolla? Uutisista se ei selvinnyt. Hanna Nikkanen matkusti tilalle. 

LP maailmalla

Ilkka Karisto: ”Musta veljeskunta”. Lapsena Ilkka Karisto järkyttyi luettuaan nuortenromaanin sveitsiläisistä pojista, joita 1800-luvulla myytiin nuohoojiksi Milanoon. Nyt hän matkusti kirjan poikien jalanjäljissä Milanoon ja löysi sieltä nykyajan siirtotyöläiset.

Todempaa true crimea

Ilkka Karisto: ”Sali 403”. Kotimainen rikos on surullinen sotku, ja aivan erilainen kuin julkisuudesta voisi päätellä. Toimittaja Ilkka Karisto istui kuukauden Helsingin käräjäoikeuden salissa numero 403.

Uskomaton juttu

Hanna Nikkanen: ”Marsin tarhurit”. Kun ihmiskunta päätti valloittaa avaruuden, harjoittelu aloitettiin Arizonan erämaassa. Biosfääri 2 oli surkea farssi, joka päättyi Steve Bannonin johtamaan aseelliseen väliintuloon. 10-vuotiaana Hanna Nikkanen seurasi hanketta hurmaantuneena. 28 vuotta myöhemmin hän matkusti Arizonaan ja astui sisään lasikupuun.