Juttujen ostaminen:

K: Miten voin maksaa ostokseni Long Playn verkkopalvelussa?

V: Voit maksaa ostoksesi joko luottokortilla tai verkkopankissa. Voit maksaa kerralla joko vuoden mittaisen tilauksen tai valita kuukausimaksun, joka veloitetaan automaattisesti luottokortiltasi aina uuden jutun ilmestyttyä.

K: Miksi kauppa kysyy minulta henkilötunnusta ja osoitetta?

V: Kauppamme ei enää kysy henkilötunnusta eikä osoitetta. Emme kerää käyttäjän sähköpostiosoitteen lisäksi muita henkilötietoja.

K: Tein tilauksen / ostin singlen, mutta en ole saanut tilausvahvistusta. Missä vika?

V: Muistathan tarkistaa, ettei viesti ole päätynyt roskapostikansioosi. Jos palvelussa on ruuhkaa, tilausvahvistuksen saapuminen sähköpostiisi saattaa myös kestää joitakin minuutteja. Jos joudut odottamaan viestiä yli puoli tuntia, ota yhteyttä: [email protected]

K: Olen aiemmin ostanut Long Playn sinkkuja Applen iBookstoresta / Elisa Kirjasta. Onko tämä edelleen mahdollista?

V: On toki! Nämä e-kirjakaupat myyvät Long Playn juttuja, ja ne ilmestyvät kauppoihin yleensä samaan aikaan kuin LP:n omaan verkkopalveluun. Vuositilauksen voi hankkia ainoastaan Long Playn omasta palvelusta.

Linkit palveluihin:
iBookstore (kirjoita hakukenttään Long Play)
Elisa Kirja

Juttujen lukeminen:

K: Miten voin lukea juttuja ja/tai ladata e-kirjoja omalle laitteelleni?

V: Voit lukea juttujamme joko suoraan internet-selaimella tai lataamalla tiedoston laitteellesi (tietokoneelle, tablettiin tai puhelimeen). Jos haluat lukea juttuja laitteesi selaimella, sinun ei tarvitse ladata mitään. Tiedostojen lataamiseen saatat tarvita lukuohjelman. Voit ladata jutun joko pdf-tiedostona tai epub-tiedostona, joka on yleisin e-kirjaformaatti.

Pdf-tiedosto: Tiedosto on ladattavissa omassa lehtihyllyssäsi. Pdf-tiedostoja pystyy lukemaan kaikilla uudehkoilla laitteilla. Jos koneesi ei heti avaa tiedostoa, lataa ja asenna ilmainen Adobe Reader -ohjelma ja yritä uudestaan.

Adobe Reader: http://get.adobe.com/fi/reader/

E-kirja eli epub-tiedosto: E-kirjat toimivat hieman eri tavoin eri laitteilla ja käyttöjärjestelmillä. iPadin, iPhonen ja Macbookin käyttäjät voivat avata epub-tiedoston laitteensa iBooks-ohjelmalla. Jos koneellasi ei ennestään ole sähkökirjojen lukuun tarkoitettua ohjelmaa (esim. iBooks tai Adobe Digital Editions), e-kirjan saa helposti auki ilmaisella Calibre-ohjelmalla. Jos et ole tottunut e-kirjojen lukija, pdf saattaa olla helpompi vaihtoehto.

Calibre: http://calibre-ebook.com
Adobe Digital Editions: http://www.adobe.com/fi/products/digital-editions/download.html
iBooks: https://itunes.apple.com/fi/app/ibooks/id364709193?mt=8

K: Voinko lukea Long Playn singlejä Kindlellä?

V: Olemme aikeissa tarjota lähiaikoina singlet myös Kindlelle sopivassa mobi-muodossa. Siihen asti kehotamme Kindlen käyttäjiä muuntamaan epub-tiedoston mobi-tiedostoksi seuraamalla esimerkiksi näitä ohjeita.

K: Ennen sain Long Playn jutut pdf:nä suoraan sähköpostiini. Miksen saa enää?

V: Olit mitä ilmeisimmin Hitaan journalismin yhdistyksen kannatusjäsen. Unohditko maksaa jäsenmaksun vuodelle 2016 – tai siirryitkö kenties vuositilaajaksi tänne Long Play Media Oy:n verkkopalveluun?
Yhdistyksen kannatusjäsenet saavat edelleen jäsenetuna LP:n singlet suoraan sähköpostiinsa, mutta Long Playn vuositilaajille emme valitettavasti voi toimittaa juttutiedostoja suoraan sähköpostiin. Sen sijaan lähetämme tilaajille sähköpostiin linkin, jota seuraamalla he pääsevät lukemaan uutta juttua.
Jos haluat edelleen jatkaa Hitaan journalismin yhdistyksen kannatusjäsenenä, seuraa ohjeita tällä sivulla: hidasjournalismi.fi/#kannatus

Jos sinulla on kysyttävää kannatusjäsenyydestä, voit lähettää sähköpostia Antti Järvelle: [email protected]

Lahjatilauksen lunastaminen:

K: Sain joululahjaksi Long Playn vuositilauksen / yksittäisen singlen. Miten lunastan lahjani?

Tarkista onko lahjakortissasi osoite ja seuraa ko. osoitteesta löytyviä ohjeita.

Kun viet tilauksen loppuun, saat ilmoituksen hyväksytystä tilauksesta ja kaksi sähköpostia: tilausvahvistuksen sekä ilmoituksen palveluun rekisteröitymisestä. Palveluun kirjautumalla pääset lukemaan.