Ohjeita ja usein kysyttyä

K: Mikä on Long Play?

V: Long Play on vuonna 2013 perustettu itsenäinen ja palkittu journalistinen julkaisu. Julkaisemme tutkivaa journalismia, laajoja reportaaseja, henkilökuvia, esseitä ja muita pitkiä juttuja digitaalisessa muodossa. 
 
K: Ketkä tekevät Long Playta?

V: Kokeneet ammattitoimittajat. Long Playn perustivat vuonna 2013 Antti Järvi, Ilkka Karisto, Hanna Nikkanen, Reetta Nousiainen, Ilkka Pernu, Riku Siivonen, Anu Silfverberg ja Johanna Vehkoo. Tällä hetkellä toimituksessa työskentelevät päätoimittaja Ilkka Karisto, toimituspäällikkö Anu Silfverberg ja toimittajina Hanna Nikkanen, Sonja Saarikoski sekä Karoliina Paananen. Julkaisua kustantaa Long Play Media Oy. Juttuja meille kirjoittavat myös Suomen eturivin freelance-toimittajat ja kirjailijat.

K: Miksi Long Play on maksullinen?

V: Huolellisen laatujournalismin tekeminen ei ole ilmaista. Tilausmaksuilla rahoitamme tulevien juttujen tekemistä ja maksamme toimituksemme palkat. Lukijarahoitus tukee toimituksemme työskentelyvapautta: emme ole riippuvaisia mainostajista. Long Playta julkaisee Long Play Media Oy, jonka osake-enemmistön omistavat julkaisun kahdeksan perustajaa. Järjestämme myös koulutuksia ja tapahtumia, joiden tuotot käytetään journalismin tekemiseen.

K: Voiko Long Playlle vinkata hyvästä juttuideasta?

V: Kernaasti! Toimituksemme ottaa mielellään vastaan juttuvinkkejä ja ideoita. Ota yhteyttä päätoimittajaamme Ilkka Karistoon (ilkka@longplay.fi). Kaikki yhteydenotot käsitellään luottamuksella ja huolehdimme lähdesuojasta. Halutessasi voit olla yhteydessä myös tietoturvallisemmalla Signal-yhteydellä: +358 503371255.

K: Missä voin keskustella Long Playn jutuista tai jakaa niitä eteenpäin ystävilleni?

V: Facebookista löydät sekä Long Playn sivun että Long Playn ystävät -keskusteluryhmän. Olemme myös Twitterissä ja Instagramissa. Olemme kiitollisia, jos annat palautetta jutuistamme tai jaat niitä eteenpäin.

Tilaaminen: 

 
K: Miten voin maksaa ostokseni Long Playn verkkopalvelussa?

V: Voit maksaa ostoksesi joko luottokortilla tai verkkopankissa. Voit maksaa kerralla joko vuoden mittaisen tilauksen tai valita kuukausimaksun, joka veloitetaan automaattisesti luottokortiltasi aina uuden jutun ilmestyttyä.
 
K: Tein tilauksen, mutta en ole saanut tilausvahvistusta. Missä vika?

V: Muistathan tarkistaa, ettei viesti ole päätynyt roskapostikansioosi. Jos palvelussa on ruuhkaa, tilausvahvistuksen saapuminen sähköpostiisi saattaa myös kestää joitakin minuutteja. Jos joudut odottamaan viestiä yli puoli tuntia, ota yhteyttä: yllapito@longplay.fi.

K: Voiko Long Playn juttuja kuunnella?

V: Kyllä! Long Play julkaisee nykyään kaikki uudet jutut myös äänikirjoina. Voit ladata jutut mp3-muodossa. Yhteensä äänikirjoina on kuunneltavissa jo yli 90 juttua. 
 
Juttujen lukeminen:

K: Miten voin lukea juttuja ja/tai ladata e-kirjoja omalle laitteelleni?

V: Voit lukea juttujamme joko suoraan sivujemme kautta tai ladata ne omalle laitteellesi joko sähkökirjoina (epub) tai pdf-tiedostoina. Jos haluat lukea juttuja laitteesi selaimella, sinun ei tarvitse ladata mitään. Tiedostojen lataamiseen saatat tarvita lukuohjelman. 
 
K: Voinko lukea Long Playn juttuja Kindlellä?

V: Emme tarjoa juttujamme Kindlelle sopivassa mobi-muodossa. Kehotamme Kindlen käyttäjiä muuntamaan epub-tiedoston mobi-tiedostoksi seuraamalla esimerkiksi näitä ohjeita.