27.02.2020
"Lastensuojelun ydintehtävä ei voi olla bisnestä. Me olemme yhteiskuntana ottaneet nämä lapset huostaan. Silloin niiden verorahojen tulisi palata meille eikä sijoittajien taskuun."

Lastensuojelussa on vakava työvoimapula. Yrityksillä on siihen ratkaisu: sosiaalityötä ostopalveluna.

Kunnissa sosiaalityö on vaivihkaa luisumassa yksityisten firmojen käsiin, mutta valvovien viranomaisten keinot puuttua asiaan ovat rajalliset. Asiantuntijoiden mukaan muutos uhkaa asiakkaiden oikeusturvaa. Yritykset puolestaan korostavat lain tulkinnanvaraisuutta. Pohjimmiltaan alan työvoimapula johtuu kehnoista työoloista. ”Kyllä sosiaalialallakin voi vaatia itselleen jotain”, sanoo vuokrasossuna työskennellyt nainen.

ANTTI JÄRVI on toimittaja, tietokirjailija. ”Vähän huonommat kortit” on hänen kymmenes juttunsa Long Playlle. Häneltä on ilmestynyt tietokirja Karanteeni – kuinka aids saapui Suomeen (Siltala 2014) yhdessä Hanna Nikkasen kanssa ja pamfletti Saa koskea (Tammi 2010) yhdessä Tommi Laition kanssa.

ANU SILFVERBERG on Long Playn toimituspäällikkö ja yksi julkaisun perustajista. Hän on kirjoittanut Long Playihin aiemmin muun muassa unettomuudesta ja Monica Lewinskystä.

Aiheeseen liittyvät Sivuäänet

LP 86 Antti Järvi, Anu Silfverberg
27. helmikuuta 2020
40 min
45000
Mikko Rikala
ePub, PDF, äänikirja
Antti Järvi

Long Playn pitkät jutut Näytä kaikki jutut