23.05.2020
"Se on ihan mysteeri, ja miten paljon siihen onkaan hassattu rahaa. Ainoat, ketkä ovat hyötyneet, ovat Saatana ja juristit."

Ortodoksisen kirkon julkisuuskuva on mystinen, lempeä ja ihmisläheinen, mutta kirkon sisällä todellisuus on toinen.

Arkkipiispa Leon kaudella Suomen ortodoksikirkossa on ollut vakavia työsuhderiitoja ja talousepäselvyyksiä. Osa niistä on päätynyt oikeuteen asti, osa on paineltu hiljaiseksi. Riitoihin ja taloussotkuihin on ajautunut myös arkkipiispan johtama Karjalan kielen seura, joka valtion miljoonatuella on saanut itselleen monopoliaseman karjalan kielen elvyttäjänä.

OUTI SALOVAARA on vapaa toimittaja, joka kirjoittaa mm. Suomen KuvalehteenSeuraan ja Ilta-Sanomiin. Aiemmin hän työskenteli parikymmentä vuotta Etelä- Saimaa-lehdessä lähinnä talouteen ja Venäjän asioihin keskittyneenä toimittajana. Salovaara sai tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnon vuonna 2009 jutusta, joka paljasti Lappeenrannan kaupungin salatun miljoonarahoituksen kaupungin tuella perustetulle Fly Lappeenranta -lentoyhtiölle. Häneltä on aiemmin ilmestynyt Long Playssa juttu, joka käsitteli Loikalan lastensuojeluyksikön toimintaa.

Aiheeseen liittyvät Sivuäänet

LP 89 Outi Salovaara
23. toukokuuta 2020
60 min
67400
Viivi Prokofjev
ePub, PDF, äänikirja
Antti Järvi

Long Playn pitkät jutut Näytä kaikki jutut