Syksyn 2023 iltakouluissa opitaan somen käytöstä, esiintymisestä ja kirjoittamisesta!


Liput syksyn iltakouluihin ovat nyt saatavilla Tiketistä!

Long Playn iltakoulu: Sosiaalinen media – tee näin
Ti 31.10. klo 16.30 

Syksyn ensimmäisessä iltakoulussa puhutaan sosiaalisesta mediasta. Lavalle nousevat someinstituutioksi noussut Maria Veitola, Helsingin Sanomien toimittaja Katriina Pajari, jonka reportaasit Ukrainan sodasta niin perinteisessä kuin sosiaalisessa mediassa ovat herättäneet laajaa huomiota sekä Yle Kioskin tuottaja Ville Seuri ja pitkään sometoimittajana työskennellyt Aliisa Ristmeri. Koulutus sopii toimittajille, kirjoittajille, sosiaalista mediaa työkseen tekeville, viestinnän ammattilaisille; kaikille, jotka haluavat oppia lisää sosiaalisesta mediasta tai jotka kokevat sen äärellä vierautta.

Long Playn iltakoulu: Esiintyminen
Ti 21.11. klo 16.30

Syksyn toisessa Long Playn iltakoulussa keskitytään esiintymiseen. Näyttelijä Elina Knihtilä ja toimittajat Ruben Stiller ja Rosa Kettumäki kertovat, kuinka esiintyjänä voi kehittyä, miten hallita jännitystä ja millainen on hyvä esitys – riippumatta siitä, onko kyseessä näytelmä, tv-ohjelma vai presentaatio työpaikalla. Koulutus sopii toimittajille, viestinnän ammattilaisille, kirjailijoille, tutkijoille; kaikille, joiden täytyy joskus avata suunsa muiden edessä.

Long Playn iltakoulu: Kirjoittajan mestarikurssi
Ti 12.12. klo 16.30

Vuoden viimeisessä iltakoulussa lavalle nousevat Long Playn kirjoittajat Anu Silfverberg, Ilkka Karisto ja Sonja Saarikoski. 
Koulutus sopii kaikille ammatikseen tai pöytälaatikkoon tekstejä työstäville: toimittajille, kirjailijoille, viestinnän ammattilaisille, editoreille ja opettajille. Koulutuksen fokus on narratiivisessa tietokirjoittamisessa.

Kaikki koulutukset järjestetään Helsingin yliopiston Porthaniassa, salissa Porthania 2.

Iltakoulujen konsepti on muuttunut: syksyn koulutuksiin voi osallistua vain paikan päällä. Voit katsella kevään koulutukset kuitenkin verkossa roimasti alennettuun hintaan (vain 49 e!). Ostettuasi koulutuksen voit katsoa sen samalla lipulla useamman kerran.

Nämä ovat tällä erää iltakoulujen viimeiset verkkotallenteet. Pitkänmatkalaiset: kertokaa jos toivotte Long Playn koulutuksia lähitienoolle. Luovumme nyt striimeistä mutta voimme matkustaa jos yleisö niin vaatii!

Nyt katsottavissa:

Luovan kirjottamisen työpaja

Toimittaja ja kirjailija Anu Silfverberg vetää parhaita kirjoitusharjoituksiaan kolmen tunnin ajan. Illan jälkeen osallistujilla on iso kasa tekstiä ja monia ideoita oman kirjoittamisen elävöittämiseen.

Täydellinen juttu!
Long Playn päätoimittaja Ilkka Karisto ja toimituspäällikkö Anu Silfverberg paljastavat tässä koulutuksessa täydellisen jutun reseptin. He käyvät läpi juttuprosessin vaiheet alusta loppuun. Koulutus sisältää monia käytännön vinkkejä ideointiin, aineiston hallintaan, haastatteluun, tarinan löytämiseen, kerronnan keinoihin ja tekstin viimeistelyyn. Lyhyt intensiivikurssi sopii kaikille toimittajille, kirjoittajille ja sellaisiksi haluaville.

Pitkän jutun ruumiinavaus

Tässä koulutuksessa Long Playn toimitus kertoo pitkän ja vetävän lukujutun tekemisestä hyvin konkreettisten esimerkkien avulla! Hanna Nikkanen, Karoliina Paananen ja Ilkka Karisto avaavat Long Playn juttujen työvaiheet – ideoinnista valmiiksi tekstiksi. Kirjoittajat kertovat, mitä missäkin vaiheessa tehtiin ja miten tietyt valinnat syntyivät. Koulutus on hyvin käytännönläheinen ja antaa konkreettisia työvälineitä kaikille kirjoittamisesta ja pitkän tekstin tekemisestä kiinnostuneille. Jos haluat tutustua koulutuksessa käsiteltyihin juttuihin, voit pyytää ne toimituksesta ilmaiseksi: anu@longplay.fi

Jos haluat tiedon uusista koulutuksista ensimmäisten joukossa, meilaa osoitteeseen anu@longplay.fi otsikolla "koulutukset".