Lyhyet

Wolt-jutussa asiavirheitä

26.6.2023

Long Playn pitkästä jutusta "Ruokalähetin päiväkirja" on korjattu asiavirheitä, ja tekstiin on lisätty Woltin näkemyksiä.

Jutussa väitettiin, että Wolt toimii 26 maassa. Se toimii 25 maassa. 

Jutussa väitettiin, että yhtiön hallintoon ja it-palveluihin liittyvissä tehtävissä työskentelee runsaat 4 000 ihmistä. Työsuhteisia työntekijöitä Woltin eri toimistoilla on noin 8 000. 

Jutusta saattoi päätellä, että Wolt aloitti kotiinkuljetukset vuonna 2014. Ne alkoivat keväällä 2015. 

Kohtaa, jossa kerrotaan alustayhtiöiden pisteyttävän kuljettajia, on täsmennetty. Tekstistä saattoi päätellä, että sekä Wolt että Foodora harjoittavat pisteytystä, mutta tosiasiassa niin tekee vain Foodora.

Juttuun on lisätty Woltin näkemys siitä, että toisin kuin jutussa väitetään, yhtiön käyttämä algoritmi ei määrää kuljetuksia sattumanvaraisesti sekä siitä, että Wolt voi päättää kuljettajan sopimuksen sääntörikkomusten vuoksi mutta ei tee niin automaattisesti. 

Juttuun on lisätty tieto siitä, että Wolt kiistää palkanneensa Timur Fearlessiä tai sopineensa hänen kanssaan pr-tempauksista ja siitä, että Wolt-kuskit saattoivat aiemmin kieltäytyä tilauksista myös ottamalla yhteyttä lähettitukeen.

Juttuun on lisätty Woltin näkemykset lähettien rekrytoinnista ja palkkiotasosta. Wolt kiistää rekrytoivansa koko ajan uusia kuljettajia. Woltin mukaan palkkioita ei ole leikattu, vaan pikemminkin nostettu.*

Kohtaan, joka käsittelee kiistaa siitä, ovatko lähetit työntekijöitä vai yrittäjiä, on lisätty Woltin, verottajan ja hallinto-oikeuden näkemykset asiasta sekä maininnat yrittäjien eläkevakuutuksesta sekä Woltin läheteille tarjoamasta tapaturma- ja vastuuvakuutuksesta.

 

Juttua täsmennetty 28.6. kello 11.15. Oikaisun julkaisun jälkeen Wolt halusi täsmentää näkemystään palkkioiden kehityksestä. Yhtiön mukaan joitakin palkkioita on leikattu ja joitakin on nostettu.