Lyhyet

TIEDOTE, VAPAA JULKAISTAVAKSI HETI

16.12.2014

Lehti-lehden ja Long Playn yhteisjuttu paljastaa: turkulaisten haukkumisella apinoiksi ei ole tieteellistä pohjaa

Turkulaisella kunnallisdemokratialla ja simpanssiurosten keskinäisillä valtasuhteilla on hyvin vähän yhteistä, selviää Long Playn ja Lehti-lehden tänään ilmestyvässä jutussa Turkulainen toriparkki ja salaisen mysteerin arvoitus. Long Playn editoreille ei tosin vielä ole selvinnyt, miksi kyseinen fakta piti juttuun sisällyttää, mutta kun jutun kirjoittaneelta Lehden toimittajalta kysyttiin asiasta, hän kieltäytyi vastaamasta vedoten itsekriminointisuojaan.

Nimellisesti juttu käsittelee Turkuun vuosikausia suunnitellun toriparkin eli kauppatorin alle sijoittuvan pysäköintiluolan vaiheita. Varsinaisesti Lehden toimittajaa kuitenkin kiinnosti mahdollisuus dumpata johonkin kaikki ne vitsit, jotka eivät ole tilanpuutteen takia mahtuneet verkkojulkaisun omille sivuille.

Jutusta selviää myös useita muita asioita, kuten se, että kokoomuksen Turun valtuustoryhmän johtajalla Lauri Katteluksella on silmälasit ja se, montako kirjaa Reijo Mäki julkaisi vuosina 1996–2001. Long Play ja Lehti-lehti kertovat tiettävästi ensimmäistä kertaa, kuinka monta Hesburgeria Turussa on.

”Jutulla halusin pureutua mädänneisyyden ytimeen ja hyödyntää täysimittaisesti kaunokirjallisen journalismin tehokeinoja siinä määrin kun se oli mahdollista poistumatta asunnosta”, kertoo toimittaja Pari Torkki.

Kyseessä on kaikkien aikojen kunnianhimoisin Lehti-juttu. Alun perin siihen oli tarkoitus haastatella jopa yhtä asiantuntijaa, mutta tehtävän vaatima työmäärä osoittautui ylivoimaiseksi.

“Pelkään puhelinta”, Torkki sanoo itse kirjoittamassaan tiedotteessa.

Osta juttu osoitteesta longplay.fi/turku

OIKAISU: Jutusta on vahingossa julkaistu keskeneräinen versio, jossa on mukana editorin huomioita. Toimitus esittää olevansa asiasta pahoillaan, mutta pikkujoulukausi alkaa olla jo ohi eikä tätä kukaan selvin päin osta.

LEHDEN TOIMITTAJAT: Ai tästä maksetaankin? Jumaliste, meno aina vaan paranee!