Lyhyet

Sonja Saarikoski aloittaa Long Playn toimittajana

9.2.2023

Uusi rekrytointi tehtiin Toimittaja tuhannella -kampanjan avulla

Kymmenen vuotta täyttänyt Long Play aloitti tammikuussa Toimittaja tuhannella -kampanjan, jonka tarkoituksena oli saada ystävänpäivään mennessä tuhat uutta tilaajaa ja palkata uusi toimittaja. Kampanja onnistui yli odotusten, ja toimittaja on nyt rekrytoitu. 

Long Playn vakituisena toimittajana aloittaa toukokuun alussa Sonja Saarikoski, 34. Hän siirtyy tehtävään Imagen toimituspäällikön paikalta. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Ylioppilaslehdessä, Helsingin Sanomissa ja Suomen Kuvalehdessä. Tällä hetkellä Saarikoski viimeistelee journalistista tietokirjaa naisten rikollisuudesta Suomessa. 

Saarikoski valittiin vuoden nuoreksi toimittajaksi vuonna 2017 ja vuoden aikakauslehtitoimittajaksi 2014. Hän on ollut kaksi kertaa ehdolla vuoden journalistiksi Suuri journalistipalkinto -gaalassa. Vuonna 2020 hänet palkittiin Paulon säätiön Hulda-palkinnolla Imagen tutkivasta jutusta, joka koski seksuaalista häirintää ja nöyryyttämisen kulttuuria klassisen musiikin alalla Suomessa. 
Long Playlle Saarikoski on kirjoittanut vuonna 2017 pitkän jutun "Sinun puolestas elää ja kuolla". Se kertoo nuorista muslimimiehistä, joita syytettiin terrorismirikoksista.

Long Playn toimitus kasvaa Saarikosken aloittaessa viiden ihmisen vahvuiseksi.
”Uusi toimittaja on meille todella merkittävä asia. LP-juttujen tekeminen on aikaa vievää käsityötä, ja isommalla toimituksella pystymme tekemään asioita vielä paremmin ja enemmän”, sanoo päätoimittaja Ilkka Karisto.  
”Sonja on rautainen ammattilainen ja huipputyyppi, joten olemme toimituksessa kaikki todella innoissamme tästä.”

Sonja Saarikoski, millaiset ovat tunnelmat nyt?

”Epäuskoisen onnelliset. Olen ylpeä ja otettu päästessäni osaksi Suomen parasta pitkää journalismia tekevää toimitusta. Long Play on ainutlaatuinen media niin suomalaisella mittapuulla kuin kansainvälisesti: omintakeinen, yllättävä, sopivasti vikuroiva helmi, jossa laatu on aina etusijalla. Lonkkari uskaltaa mennä vastavirtaan ja tavoitella totuudellisuutta klikkien ja pikavoittojen sijaan. Tunnen myös kiitollisuutta vuosista Imagessa: työstä loistavien kirjoittajien kanssa ja kaikesta, mitä olen saanut siellä oppia.” 

Mitä odotat uudelta työltäsi?

”Odotan uusia ajatuksia, haastamista, haastetuksi tulemista, ytimissä olemista, hiusten repimistä, helpottavaa tunnetta kun iso työ saadaan valmiiksi.
Haluan käsitellä tulevissa jutuissa kaikkea sellaista, joka herättää kysymyksen miksi. Viime aikoina minua ovat kiinnostaneet ihmisoikeuksiin, sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen ja valtarakenteisiin liittyvät teemat: vankilat, lastensuojelu, peruskoulu. Opitut asenteet, kysymys siitä, voisiko oppia toisin. Ylisukupolvisuus, huono-osaisuuden kierre ja se, miten kierteen voisi katkaista…"

Mitä toivot suomalaiseen journalismiin lisää?

”Ristiriitaisuuden sietokykyä.”

 
Toimitus kiittää lämpimästi kaikkia Toimittaja tuhannella -kampanjaan tähän mennessä osallistuneita. Long Playn voi tilata tarjoushintaan ystävänpäivään asti osoitteessa www.longplay.fi/lp10.