Lyhyet

Long Play julkaisee nyt myös painettuja kirjoja

15.9.2023

Long Play alkaa julkaista valittuja juttuja myös printtinä. Kolme ensimmäistä Long Playn taskukirjaa ilmestyvät torstaina 21. syyskuuta.

Holvi on dystooppinen reportaasi Huippuvuorilta, jossa toimii kansainvälinen siemenholvi. Sinne on talletettu ruokamme geneettistä perimää sen varalta, että pahin tapahtuu. Hanna Nikkanen matkusti paikkaan, jonka piti olla ikuinen ja kestää jopa ydinsota. Nyt ikirouta sulaa sen ympäriltä, eikä tulevasta tiedä kukaan.

Siellä olikin ihminen edustaa suomalaista true crimea. Ilkka Kariston kirjoittama juttu kertoo yhden tavallisen väkivaltarikoksen tarinan uhrin omaisen ja rikoksen tekijän näkökulmasta. (Juttu on ilmestynyt alun perin Long Playssa vuonna 2021.)

Heille jotka valvovat öisin on ajatuksia herättävä essee unettomuudesta ja sen ympärille syntyneestä bisneksestä. Anu Silfverberg on taistellut unettomuuden kanssa vuosia. Erään vaikean kesän jälkeen hän päätti selvittää, voiko ongelman ratkaista. (Juttu on ilmestynyt alun perin Long Playssa vuonna 2019 nimellä ”Yön sankarit”.)

”Lukijakyselyissä meiltä on pitkään toivottu juttuja myös painetussa muodossa, ja nyt tähän huutoon vastataan”, kertoo päätoimittaja Ilkka Karisto.  

Jatkossa Long Play julkaisee taskukirjoina sekä ennen julkaisemattomia tekstejä että arkiston aarteita.

”Monet juttumme ovat tietyllä tavalla ajattomia ja ansaitsevat pidemmän elämän.”

Kuten parhaat ideat yleensäkin, idea Long Playn taskukirjoista syntyi matkimalla. 
”Viisas kollegani Anu Silfverberg huomasi New Yorkissa käydessään, että sikäläisissä kirjakaupoissa oli tarjolla paljon pitkää laatujournalismia painetussa muodossa”, Karisto kertoo. ”Nuo kirjat myös näyttivät kauniilta ja kooltaan sellaisilta, joita on kiva kantaa mukana.”

Long Playn taskukirjojen ulkoasun on suunnitellut palkittu graafikko Jussi Karjalainen.

 

Taskukirjat tulevat ensi viikolla myyntiin Helsingin Akateemiseen kirjakauppan ja Rosebud Sivulliseen. Jos tilaat Long Playn nyt alennushintaan tai jatkat jo olemassa olevaa tilaustasi, saat valitsemasi taskukirjan itsellesi kaupan päälliseksi