02.03.2019
"Enää ei ole kyse valeuutisista vaan emävalheista, joita toistetaan, toistetaan ja toistetaan, kunnes ne jäävät elämään."

Kun Unkarin itsevaltainen pääministeri Viktor Orbán päätti hiljentää kriittisen lehdistön, hän sai hieman apua elokuvatähti Chuck Norrisilta.

Orbán aloitti poliittisen uransa diktatuurin vastustajana. Yhdeksässä vuodessa hän on tehnyt Unkarista maan, jossa pääministerin puolue voi päättää yksin kaikesta. Tiedotusvälineet toistavat uskollisesti hallituksen propagandaa, ja katujen varsilla on valtion maksamia mainoksia, joissa syytetään suursijoittaja George Sorosia ja Euroopan unionia unkarilaisten vastaisesta salajuonesta. Mitä Unkarissa oikein tapahtuu?

Tuula Koponen on vapaa toimittaja, yrittäjä ja viestinnän suunnittelija. Hän erikoistunut ilmiöjuttuihin Keski-Euroopassa ja Balkanilla. Hän on kirjoittanut laajoja juttuja sekä juttusarjoja muun muassa Väli-Suomen medialle, Suomen Kuvalehteen sekä virolaiseen Diplomaatia-lehteen. Aiemmin hän on työskennellyt STT:n kirjeenvaihtajana Budapestissa ja Tallinnassa. Hän on asunut Szentendressä Unkarissa syksystä 2017 lähtien.

Aiheeseen liittyvät Sivuäänet

LP 74 Tuula Koponen
2. maaliskuuta 2019
50 min
50000
Tuomas Jääskeläinen
ePub, PDF, äänikirja
Jussi Tiihonen

Long Playn pitkät jutut Näytä kaikki jutut