27.02.2021
"Järjestelmä on epäonnistunut heikommassa asemassa olevien hoitamisessa. Mikä eriarvoisuutta kasvattaa?"

Suomessa hoidon saaminen on vaikeinta niille, jotka tarvitsevat sitä kipeimmin. Niin ei ollut tarkoitus käydä, kun järjestelmää rakennettiin.

Suomalaista terveydenhuoltoa tavataan kehua maailmalla. Mutta jos katsotaan terveyseroja ihmisryhmien välillä, kuva on synkkä. Samalla kun iso osa suomalaisista on terveempiä kuin koskaan, järjestelmä on epäonnistunut heikommassa asemassa olevien hoitamisessa. Mikä eriarvoisuutta kasvattaa, ja miksi sitä on niin vaikeaa muuttaa?

ANTTI JÄRVI on toimittaja, tietokirjailija. ”Vähän huonommat kortit” on hänen kymmenes juttunsa Long Playlle. Häneltä on ilmestynyt tietokirja Karanteeni – kuinka aids saapui Suomeen (Siltala 2014) yhdessä Hanna Nikkasen kanssa ja pamfletti Saa koskea (Tammi 2010) yhdessä Tommi Laition kanssa.

ADILE SEVIMLI on Long Playn toimittaja ja tuottaja. Hänen yhdessä Oona Pohjolaisen kanssa kirjoittama romaani Kärsimyskukkauuteaddiktio (Otava) ilmestyi tänä keväänä. Long Playlle Sevimli on kirjoittanut aiemmin suomalaisten terveyseroista ja Euroopan konservatiivisista ja oikestopopulistisista voimista. Ensi syksynä hän aloittaa Ylioppilaslehden päätoimittajana.

Aiheeseen liittyvät Sivuäänet

LP 98 Antti Järvi, Adile Sevimli
27. helmikuuta 2021
30 min
32500
Viivi Prokofjev
ePub, PDF, äänikirja
Adile Sevimli

Long Playn pitkät jutut Näytä kaikki jutut