13.10.2018
"Näinä aikoina on hyvin tuottoisa bisnes olla kroatialainen rajapoliisi. Ryöstöjä ei pysty todistamaan kukaan, viidakossa ei ole kirjanpitoa."

Euroopan unionin ulkorajalla poliisi hakkaa, ryöstää ja solvaa pohjoiseen pyrkiviä siirtolaisia. Angela Merkelin mielestä Kroatian poliisi on hoitanut työnsä loistavasti.  

Neljännesvuosisata Bosnian sodan jälkeen vainotut vaeltavat jälleen Balkanin metsissä. Syyriasta, Irakista ja muista kriisimaista lähteneet ihmiset yöpyvät taivasalla bosnialaisessa pikkukaupungissa, koska sitä johtava entinen sotarikollinen ei suostu osoittamaan tulijoille suojaa. Talvi on tulossa. Paikalliset asukkaat auttavat minkä voivat. He muistavat, millaista on paeta sotaa.

ILKKA KARISTO on Long Playn päätoimittaja, joka on erikoistunut reportaaseihin ja laajoihin ilmiöjuttuihin. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Imagessa ja Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä. WSOY julkaisi vuonna 2018 Kariston kirjan Vankina Venäjällä: suomalaisen huumekuriirin uskomaton tarina.

LP 69 Ilkka Karisto
13. lokakuuta 2018
75min
89000
Klaus Welp
ePub, PDF, äänikirja

Long Playn pitkät jutut Näytä kaikki jutut