22.12.2013

Pimeyden ydin

Neurobiologi James H. Fallon väittää tietävänsä, miltä psykopaatin aivot näyttävät. Hänellä itsellään on samanlaiset.

Kun kollega pyysi James Fallonia analysoimaan raakojen murhaajien aivokuvia, hän löysi niistä poikkeavia rakenteita. Myöhemmin hän löysi samat rakenteet omasta päästään. Läheiset eivät olleet yllättyneitä. Norjan kansallispäivänä Hanna Nikkanen ja Anu Silfverberg matkustivat Oslon laukkaradalle tapaamaan professoria, joka väittää olevansa psykopaatti. Kansallispukuisten juhlijoiden keskellä Fallon kertoi, miltä tuntuu nähdä muut ihmiset koneina. Mutta mitä on olla paha? Synnytäänkö sellaiseksi? Tekisikö Fallon oikeasti pahaa kärpäsellekään? Tekisimmekö me kaikki?

Hanna Nikkanen on tutkiva toimittaja, joka kirjoittaa yritystoiminnasta, internetistä ja ympäristöstä. Hän on kirjoittanut viisi tietokirjaa ja saanut tutkivasta työstään mm. tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon. Nikkanen toimi Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessorina lukuvuonna 2016–2017.

Anu Silfverberg on Long Playn toimituspäällikkö. Hän oli Long Playn toinen päätoimittaja. Aiemmin Silfverberg on työskennellyt Helsingin Sanomissa. Häneltä on ilmestynyt romaani Kung po, esseekokoelma Luonto pakastimessa, novellikokoelma He eivät olleet eläimiä sekä kirjoitusopas Sata sivua yhdessä kirjailija Elina Hirvosen kanssa. Toinen esseekokoelma Äitikortti ilmestyi helmikuussa 2013. Silfverbergin aiemmat jutut Long Playlle ovat "Himasen etiikka", "Pimeyden ydin", "Katoaminen", "Ilmaista työtä tarjolla", "Vuoden 2015 tapahtumat", "Jokin muu, mikä" sekä "Rajaseutu".

Aiheeseen liittyvät Sivuäänet

LP 08 Hanna Nikkanen, Anu Silfverberg
22. joulukuuta 2013
56 min
57000
image
ePub, PDF, äänikirja
Antti Järvi

Long Playn pitkät jutut Näytä kaikki jutut