15.11.2018
"Sain kiinni siitä, että se oli oikea päätös. En kadu. Mutta se ei poista surua."

Kun nelikymppinen pariskunta kuuli, että heidän kauan toivomansa vauva syntyisi vammaisena, kumpikin vaihtoehto – synnytys tai abortti – tuntui vaikealta. Päätös oli kuitenkin tehtävä.

Myöhäisillä raskausviikoilla tehdyt abortit ovat lisääntyneet sikiöseulontojen yleistyttyä. Suomessa valtaosa raskauksista keskeytetään, kun sikiöllä todetaan Downin oireyhtymä. Maailmalla abortin vastustajat ovat nyt nostaneet Down-lapset aborttikamppailun keskiöön ja puhuvat rodunjalostuksesta. Ihmisoikeusjärjestöt varoittavat, että vammaisia käytetään keppihevosena.

Anu Silfverberg on Long Playn toimituspäällikkö. Hän oli Long Playn toinen päätoimittaja. Aiemmin Silfverberg on työskennellyt Helsingin Sanomissa. Häneltä on ilmestynyt romaani Kung po, esseekokoelma Luonto pakastimessa, novellikokoelma He eivät olleet eläimiä sekä kirjoitusopas Sata sivua yhdessä kirjailija Elina Hirvosen kanssa. Toinen esseekokoelma Äitikortti ilmestyi helmikuussa 2013. Silfverbergin aiemmat jutut Long Playlle ovat "Himasen etiikka", "Pimeyden ydin", "Katoaminen", "Ilmaista työtä tarjolla", "Vuoden 2015 tapahtumat", "Jokin muu, mikä" sekä "Rajaseutu".

Aiheeseen liittyvät Sivuäänet

LP 70 Anu Silfverberg
15. marraskuuta 2018
45 min
56000
Ilona Partanen
ePub, PDF, äänikirja
Anu Silfverberg

Long Playn pitkät jutut Näytä kaikki jutut