07.02.2019
"Tämä on ihan tavallinen tapa lähestyä julkista sektoria kehittyvissä maissa."

Vuosi sitten suomalainen liikemies löytyi kuolleena ugandalaisesta hotellihuoneesta. Hän oli matkustanut Kampalaan entisen ministerin Suvi Lindénin kanssa. Miksi he olivat siellä?

Long Playn toimittajat Hanna Nikkanen ja Ilkka Karisto penkoivat oudon kuoleman taustoja. Kävi ilmi, että surmattu liikemies suunnitteli miljoonakauppoja ja presidentti Yoweri Musevenin tapaamista – mutta jokin häntä pelotti. Suvi Lindénillä oli matkalla tärkeä tehtävä. Hänen nimensä avaa ovia.

ILKKA KARISTO on Long Playn päätoimittaja, joka on erikoistunut reportaaseihin ja laajoihin ilmiöjuttuihin. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Imagessa ja Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä. WSOY julkaisi vuonna 2018 Kariston kirjan Vankina Venäjällä: suomalaisen huumekuriirin uskomaton tarina.

HANNA NIKKANEN on tutkiva toimittaja, joka kirjoittaa yritystoiminnasta, internetistä ja ympäristöstä. Hän on kirjoittanut viisi tietokirjaa ja saanut tutkivasta työstään mm. tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon. Nikkanen toimi Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessorina lukuvuonna 2016–2017.

Aiheeseen liittyvät Sivuäänet

LP 73 Ilkka Karisto, Hanna Nikkanen
7. helmikuuta 2019
35 min
41000
Anja Reponen
ePub, PDF, äänikirja
Antti Järvi

Long Playn pitkät jutut Näytä kaikki jutut