02.07.2020
"Ehkä järvet vain ovat meille liian hyödyllisiä, ja samalla ekosysteemeinä liian alttiita kärsimään ahneudestamme, jotta pystyisimme elämään yhdessä."

Järvi on luonnon lahja ihmiselle: uusiutuva makean veden varasto. Suurikin järvi on kuitenkin haavoittuvainen, ja terveitä vesialueita saa pian etsiä.

Ihminen on järkyttänyt järvien tasapainoa eri puolilla maailmaa. Kirjailija Johanna Sinisaloa asia on mietityttänyt siitä asti, kun hän 15-vuotiaana luki Erie-järven kuolemasta. Makean veden altaiden haavoittuvuutta selvittäessään hän lähti matkalle, joka vei Chapala-järveltä Meksikosta Tampereen Näsijärvelle.

JOHANNA SINISALO on kirjailija ja käsikirjoittaja, jonka romaaneja ja lyhytproosaa on käännetty parillekymmenelle kielelle. Hän on toiminut myös kolumnistina ja kirjoittanut esseitä ja kritiikkejä. Fiktioteoksissaan Sinisalo käsittelee usein tieteen kysymyksiä ja vaihtoehtoisia maailmoja. Hänen esikoisromaaninsa Ennen päivänlaskua ei voi voitti Finlandia-palkinnon vuonna 2000. Sinisalon uusin teos on Kariston kauhuromaanikilpailun voittanut romaani Vieraat (2020). (Kuva: Katri Kallio)

Aiheeseen liittyvät Sivuäänet

LP 90 Johanna Sinisalo
2. heinäkuuta 2020
50 min
55000
Maisa Immonen
ePub, PDF, äänikirja
Adile Sevimli

Long Playn pitkät jutut Näytä kaikki jutut