05.03.2015

Jesus, tulevaisuudesta

Unelma avaruuden kansoittamisesta on lähempänä kuin koskaan. Nyt asialla eivät vain ole valtiot vaan yksityiset yritykset.

Miljonäärit varustavat yksityisiä avaruuslentoja, ja kiireisimmät aikovat laskeutua Marsiin jo kolmen vuoden kuluttua. Hankkeisiin perehtynyt antropologi Cameron M. Smith toivoo, että avaruuteen jäätäisiin. Se on hänestä välttämätöntä, koska Maa muuttuu elinkelvottomaksi. Jos ihminen onnistuu lisääntymään avaruudessa, lopulta kehittyy uusi ihminen, Homo extraterrestrialis. Hän on hento ja nopealiikkeinen vipeltäjä, jota paksu nahka suojaa kosmiselta säteilyltä. Tämän jutun julkaisua on tukenut Koneen Säätiö.

Tiina Raevaara (s. 1979) on keravalainen kirjailija, tiedekirjoittaja ja filosofian tohtori. Hän on kirjoittanut neljä romaania, tietokirjan koiran evoluutiosta sekä Runeberg-palkinnon voittaneen novellikokoelman En tunne sinua vierelläni (2011). Raevaaran viimeisin kirja on kauhuromanttinen romaani Yö ei saa tulla (2015). Hän pitää Tarinoita tieteestä -blogia Suomen Kuvalehden nettisivuilla. Pääaineensa perinnöllisyystieteen lisäksi Raevaaraa kiinnosti yliopistossa tähtitiede ja astrobiologia.

Valokuva: Pasi Kivioja

Aiheeseen liittyvät Sivuäänet

LP 27 Tiina Raevaara
5. maaliskuuta 2015
60 min
60
Tuomas Jääskeläinen
ePub, PDF

Long Playn pitkät jutut Näytä kaikki jutut