30.01.2022
"Suomalainen metsä on tänä päivänä aivan erilainen paikka kuin se metsä, jossa ensimmäiset inventoijat sata vuotta sitten kulkivat."

Suomi mainostaa itseään vastuullisena metsämaana ja ilmastoasioiden mallioppilaana. Samaan aikaan hallitus tekee kaikkensa estääkseen EU:ta puuttumasta metsäteollisuuden toimintaan.

Suomalainen metsäpolitiikka on perustunut ajatukselle, että puu on saatava kasvamaan mahdollisimman nopeasti, jotta se saadaan nopeasti myös hakattua ja myytyä. Tutkijoiden mukaan tehometsätalous on tullut tiensä päähän: hakkuita on rajoitettava, jos Suomi aikoo lunastaa ilmastolupauksensa. Toistaiseksi mikään ei ole muuttunut. Nykyinen hallitus on metsäasioissa eripurainen, ja pääministeri Sanna Marinin asettuminen keskustan ja metsäteollisuuden puolelle ärsyttää monia.

HANNA NIKKANEN on yksi Long Playn perustajajäsenistä ja sen ympäristötoimituksen tuottaja. Kemiönsaarella asuva Nikkanen on työssään perehtynyt muun muassa ekologisiin kriiseihin ja digitaalisen teknologian demokratiavaikutuksiin. Hän on kirjoittanut viisi tietokirjaa ja toiminut aiemmin Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessorina.

MARI PIHLAJANIEMI on biologi ja ympäristö- ja tiedeaiheisiin erikoistunut vapaa toimittaja. Hän on kirjoittanut muun muassa Suomen LuontoonSuomen Kuvalehteen ja Helsingin Sanomiin. Vuonna 2020 häneltä ilmestyi tietokirja Linnut ja ilmasto – Matka muuttuvaan luontoon (Docendo).

Aiheeseen liittyvät Sivuäänet

LP 109 Hanna Nikkanen, Mari Pihlajaniemi
30. tammikuuta 2022
30 min
38000
Pauliina Nykänen
ePub, PDF, äänikirja
Anna Airola

Long Playn pitkät jutut Näytä kaikki jutut