Toisen Julius Kivimäen piina

16. toukokuuta 2016, Johanna Vehkoo

Julius Kivimäki otti yhteyttä toimitukseen.
Ei kuitenkaan se hakkeri Julius Kivimäki, jota toimittaja Olli Sulopuisto haastatteli juttuunsa Hakkerin etiikka, vaan aivan toinen Julius Kivimäki.
Tämä Julius Kivimäki asuu Seinäjoella ja pelaa salibandya. Hän ei murtaudu kansainvälisten suuryritysten tietoverkkoihin. Seinäjoen Kivimäki kuitenkin sekoitetaan toistuvasti hakkeri-Kivimäkeen. Hän on saanut vuosien aikana lukuisia viestejä ihmisiltä, jotka joko uhkailevat häntä tai pyytävät hakkerointiapua. Vuonna 2012 hänen sähköpostiinsa murtauduttiin.

”Outoja kaveripyyntöjä on tullut Facebookissa satakunta ja mitä ilmeisimmin hänelle tarkoitettuja viestejä kolmisenkymmentä", Seinäjoen Kivimäki sanoo.
Meksikolaisnainen esimerkiksi pyysi Kivimäkeä palauttamaan suljetun Facebook-tilinsä. ”Voin maksaa rahaa”, nainen aneli. Toinen nainen puolestaan pyysi Kivimäkeä lainaamaan rahaa romanialaishakkerille, joka oli pidätetty. Kryptisessä viestissä luki: "Varmistukseksi: Me joimme neljä pulloa Dom Perignonia ja sitten automme hajosi."
Seinäjoen Kivimäki löysi myös nimeään kantavan Twitter-tilin, jossa oli hänen kuvansa. Tili on selvästikin perustettu hakkeri-Kivimäen kiusaksi, mutta kuvassa on Seinäjoen Kivimäki.
Tästä syystä Seinäjoen Julius Kivimäki uskoi pitkään, että hakkeri-Kivimäki oli varastanut hänen identiteettinsä. Hän järkeili, ettei kukaan rikoksiin syyllistynyt hakkeri esiintyisi verkossa omalla nimellään. Miksi ihmeessä kukaan toimisi niin?

Se onkin ihan looginen kysymys.

Hakkeri Julius Kivimäki kuitenkin toimii juuri niin. Hänen nimensä on ihan oikeasti Julius Kivimäki, eikä hän juurikaan pyri peittelemään todellista identiteettiään.
"Tuntuu niin ihmeelliseltä, että kukaan esiintyisi noissa piireissä oikealla nimellään", Seinäjoen Julius Kivimäki ihmettelee.
Hänelle on kuitenkin helpotus kuulla, että hakkeri-Kivimäki on sittenkin ihan oikeasti hänen kaimansa.
”Se oli ihan huojentava tieto, kun tähän asti on tuntunut, että hän on esiintynyt minuna ja ollut jotenkin kimpussani."

Lue Hakkerin etiikka täällä.