Olli Immosen sota käytäisiin suomalaisten kesken

27. heinäkuu 2015, Hanna Nikkanen

Kun kansanedustaja Olli Immonen kirjoitti vihollisistaan, moni tulkitsi hänen puhuvan maahanmuuttajista. En usko hänen tehneen niin.
Immosen muiden tekstien perusteella Suomea uhkaavat ennen kaikkea syntyperäiset suomalaiset: suomenruotsalaiset, sateenkaariväki, liberaalit piispat, demarit, arvoliberaali oikeisto, sekä kotimaisen kulttuurin tekijöiden ja kuluttajien enemmistö. He ovat "kulttuurimarxisteja" – väkeä joka esimerkiksi kannattaa homoliittoja ja uskontojen rauhallista rinnakkaineloa. Maahanmuuttaja esiintyy näissä teksteissä lähinnä keppihevosena.

Jos Immosen tekstejä on uskominen, hän taistelee sodassa, jota käydään ensisijaisesti suomalaisten kesken. Moni hänen puoluetovereistaan kuuluu vihollisleiriin, ja enemmistö suomalaisista sekä perussuomalaisten hallituskumppanit aivan varmasti.

Perussuomalaiset on jo käytännössä jakautunut kahdeksi puolueeksi. Piirijärjestöissä käydyt yhteenotot on onnistuttu enimmäkseen pitämään poissa julkisuudesta. Siinä on kenties auttanut se, että – toisin kuin vanhemmilla puolueilla – perussuomalaisilla ei ole juurikaan ollut ympärillään kriittisiä, mutta puolueen toiminnan hyvin tuntevia toimittajia.

Nyt Olli Immonen kuitenkin kirjoitti Breivik-pastissinsa kiinnostavasti juuri puoluekokouksen alla, ja hänen suomensisulaisten aatetovereidensa Timo Soinia kohtaan osoittama pilkka alkoi vuotaa suljetuilta keskustelupalstoilta julkisille areenoille. Myös Soini puhuu kulttuurimarxisteista, mutta se ei pelasta häntä puhdistajien katseelta: Immosen aatetovereiden silmissä Soinikin on kulttuurimarxisti.

Puolueen maltillisempi ja iäkkäämpi soinilaissiipi (joka muuten on nuorisoklikkiä paljon taipuvaisempi ajoittaisiin avoimen rasistisiin möläytyksiin) vaikuttaa havahtuneen jälkijunassa siihen, että nämä kansallismielisestä vallankumouksesta haaveilijat ovat rakentaneet puolueen suojassa omaa kurinalaista liikettään. Se ei ole enää Soinille uskollinen.