Long Play julkaisee tutkivaa journalismia, laajoja reportaaseja, henkilökuvia, esseitä ja muita pitkiä juttuja digitaalisessa muodossa. Juttumme ovat pidempiä kuin lehtiartikkelit mutta lyhyempiä kuin kirjat. Pitkien ja tutkivien juttujen tekeminen on erittäin aikaa vievää ja siksi myös kallista. Perinteiset mediatalot ovat säästäneet tutkivien ryhmien resursseista ja julkaisevat entistä vähemmän pitkiä juttuja. Näitä aukkoja Long Play omalla toiminnallaan paikkaa.

Julkaisemme joka vuosi 12 pitkää ja perusteellista artikkelia, kymmeniä Sivuääniä ja jokaperjantaisen journalistisen perjantaikirjeen. Juttumme ovat avanneet muun muassa Talvivaaran kaivoksen toimintatapoja, ihmiskaupan uhrien karkotuksia, Fennovoiman taustoja, thaimaalaisten marjanpoimijoiden kohtelua ja lastensuojelun arkea. Tutkivan journalismin ohella julkaisemme muualla vaiettuja, mielenkiintoisia tarinoita eri puolilta maailmaa sekä silloin tällöin myös kaunokirjallisempia pitkiä esseitä.

Tilaa Long Play, jos haluat lukea ja tukea perusteellista, hyvin kirjoitettua ja kriittistä journalismia. Voit lukea juttuja internetselaimella tai ladata ne omalle koneellesi joko sähkökirjoina (epub) tai pdf-tiedostoina. Julkaisemme nykyään kaikki uudet juttumme myös äänikirjoina, jotka sisältyvät tilaukseen. Long Playn oman sivujen lisäksi pitkiä juttuja voi ostaa Applen iBooksista ja Elisa Kirjasta.

Long Playn juttuja ostamalla tuet laatujournalismin tekijöitä suoraan, ilman välikäsiä. Jutuista saatavat tulot menevät suoraan tekijöille ja tulevien juttujen tuotantoon. Malliamme on kutsuttu reilun kaupan journalismiksi.

Long Play ottaa mielellään vastaan juttuvinkkejä ja ideoita. Ota yhteyttä toimituspäällikköömme Ilkka Karistoon ([email protected]) ja/tai päätoimittajaamme Hanna Nikkaseen ([email protected]). Turvallisen yhteyden voit luoda Signal-palvelussa (puh. 0503740308) tai Twitter-yksityisviestillä (@hannanik).

Lue lisää Long Playsta:

Long Play on myös Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Toimitus:

Perustajajäsenet:

Tekniset ongelmat:

Long Playn julkaisija on Long Play Media Oy.