Juttujen ostaminen:

K: Miten voin maksaa ostokseni Long Playn verkkopalvelussa?

V: Voit maksaa ostoksesi joko luottokortilla tai verkkopankissa. Voit maksaa kerralla joko vuoden mittaisen tilauksen tai valita kuukausimaksun, joka veloitetaan automaattisesti luottokortiltasi aina uuden jutun ilmestyttyä.

K: Miksi kauppa kysyy minulta henkilötunnusta ja osoitetta?

V: Kauppamme ei enää kysy henkilötunnusta eikä osoitetta. Emme kerää käyttäjän sähköpostiosoitteen lisäksi muita henkilötietoja.

K: Tein tilauksen / ostin jutun, mutta en ole saanut tilausvahvistusta. Missä vika?

V: Muistathan tarkistaa, ettei viesti ole päätynyt roskapostikansioosi. Jos palvelussa on ruuhkaa, tilausvahvistuksen saapuminen sähköpostiisi saattaa myös kestää joitakin minuutteja. Jos joudut odottamaan viestiä yli puoli tuntia, ota yhteyttä: [email protected]

K: Olen aiemmin ostanut Long Playn juttuja Applen iBookstoresta / Elisa Kirjasta. Onko tämä edelleen mahdollista?

V: On toki! Nämä e-kirjakaupat myyvät Long Playn juttuja, ja ne ilmestyvät kauppoihin yleensä samaan aikaan kuin LP:n omaan verkkopalveluun. Vuositilauksen voi hankkia ainoastaan Long Playn omasta palvelusta.

K: Onko juttujen kuunteleminen mahdollista?

V: Kyllä! Long Play julkaisee nykyään kaikki uudet jutut myös äänikirjoina, viimeistään muutaman viikon päästä julkaisusta. Voit ladata jutut mp3-muodossa.

Juttujen lukeminen:

K: Miten voin lukea juttuja ja/tai ladata e-kirjoja omalle laitteelleni?

V: Voit lukea juttujamme joko suoraan internet-selaimella tai lataamalla tiedoston laitteellesi (tietokoneelle, tablettiin tai puhelimeen). Jos haluat lukea juttuja laitteesi selaimella, sinun ei tarvitse ladata mitään. Tiedostojen lataamiseen saatat tarvita lukuohjelman. Voit ladata jutun joko pdf-tiedostona tai epub-tiedostona, joka on yleisin e-kirjaformaatti.

Pdf-tiedosto: Tiedosto on ladattavissa omassa lehtihyllyssäsi. Pdf-tiedostoja pystyy lukemaan kaikilla uudehkoilla laitteilla. Jos koneesi ei heti avaa tiedostoa, lataa ja asenna ilmainen Adobe Reader -ohjelma ja yritä uudestaan.

Adobe Reader: http://get.adobe.com/fi/reader/

E-kirja eli epub-tiedosto: E-kirjat toimivat hieman eri tavoin eri laitteilla ja käyttöjärjestelmillä. iPadin, iPhonen ja Macbookin käyttäjät voivat avata epub-tiedoston laitteensa iBooks-ohjelmalla. Jos koneellasi ei ennestään ole sähkökirjojen lukuun tarkoitettua ohjelmaa (esim. iBooks tai Adobe Digital Editions), e-kirjan saa helposti auki ilmaisella Calibre-ohjelmalla. Jos et ole tottunut e-kirjojen lukija, pdf saattaa olla helpompi vaihtoehto.

Calibre: http://calibre-ebook.com
Adobe Digital Editions: https://www.adobe.com/fi/solutions/ebook/digital-editions.html
iBooks: https://itunes.apple.com/fi/app/ibooks/id364709193?mt=8

K: Voinko lukea Long Playn juttuja Kindlellä?

V: Toistaiseksi emme tarjoa juttujamme Kindlelle sopivassa mobi-muodossa. Kehotamme Kindlen käyttäjiä muuntamaan epub-tiedoston mobi-tiedostoksi seuraamalla esimerkiksi näitä ohjeita.